65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Звернення Голови Одеської обласної ради Григорія Діденка 9 березня

09-03-2022
09

Шановні земляки!

Триває чотирнадцятий день війни з Росією. Ворог не очікував такого рішучого спротиву від українців!

Росіяни не були готові до таких тривалих військових дій та до такої рішучої відсічі від наших військових та до такої згуртованості населення. Ми — пишаємося нашими героями!

Зараз у російських військових закінчується паливо та боєприпаси, майже немає продуктів харчування.

У цій ситуації ми маємо не розслаблятися і ще більше концентрувати сили для оборони у разі активного наступу на Одещину. Робота йде злагоджено та планомірно. Ми за три дні вирішили питання щодо комплектування ще однієї бригади територіальної оборони Одеси. Якщо ви бажаєте приєднатись до лав одеської територіальної оборони, приходьте на Фонтанську дорогу, 4 в Одесі.

Підкреслю, що ситуація у регіоні спокійна. Наші ПВО майстерно відбивають атаки окупанта у повітрі.

Вчора за наказом Максима Марченка було розблоковано рух через Дністровський міст. Це дасть можливість поновити звичайний трафік через Затоку Білгород-Дністровського району.

Зараз українська влада разом з Червоним хрестом проводять велику роботу щодо евакуації населення із зони запеклих боїв на півночі і на сході країни.

Сьогодні введено режим припинення вогню для евакуації людей за маршрутами: Енергодар – Запоріжжя, Суми – Полтава, Ізюм – Лозова, Маріуполь – Запоріжжя, Волноваха – Покровськ, Ворзель, Бородянка, Буча, Ірпінь, Гостомель – на Київ.

Водночас з Одещини відкриваються нові шляхи евакуації до Румунії.

Одеська залізниця спільно з Українським Дунайським пароплавством запускає проект нового евакуаційного маршруту Одеса — Тульча.

Сьогодні о 23:23 з вокзалу в Одесі відправиться поїзд у складі чотирьох вагонів до Ізмаїла, потім із морвокзалу Ізмаїл відбудеться відправлення катером до Тульчі. Це безкоштовно.

Шановні земляки, не втрачаймо бойового духу!
Сьогодні, у день народження Тараса Шевченка разом з колегами зібралися біля його пам’ятника в Одесі, аби урочисто покласти квіти та підкреслити значущість цієї видатної особистості у формуванні нашого світогляду, нашої історії і, я впевнений, нашого майбутнього!
Тримаймося — все буде Україна! 🇺🇦

Повернутися назад