65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Зустріч з представниками Асоціації європейських прикордонних регіонів

15-01-2020
DSC_6159

В Одеській обласній раді відбулася зустріч з представниками Асоціації європейських прикордонних регіонів (АЄПР) – Генеральним секретарем Мартіном Раміресом, експертом АЄПР з просторового розвитку та стратегічних змін Кайтріоною Муллан, керівником інформаційного центру АЄПР у м. Харків, членом виконавчого комітету Едуардом Сиромолотом.

Одеську обласну раду представляли заступник голови Юрій Дімчогло, депутат обласної ради Юрій Маслов та начальник управління з питань економіки, бюджету, інвестицій та міжнародного співробітництва Ірена Надем’янова. Також у засіданні взяли участь генеральний директор ГК “Метрополія” Віктор Куртєв, заступники  голови правління ГО «Центр розвитку Бессарабії» Тетяна Станєва та Валентина Стойкова, член наглядової ради Німецько-Українського Форуму Євген Михальченко.

Метою зустрічі було обговорення питання транскордонного співробітництва Одеської області (Єврорегіон «Нижній Дунай») та Асоціації, перспективи розвитку, а також проведення у 2020 році в Одеській області у м. Ізмаїл Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів.

Юрій Дімчогло разом із колегою по депутатському корпусу Юрієм Масловим ознайомили європейських колег з пріоритетними напрямками транскордонного співробітництва, наголосивши, що особлива увага приділятиметься тим проектам, які спрямовані на розвиток інфраструктури та охорону навколишнього середовища.

Одеський регіон має декілька основних векторів транскордонного співробітництва – партнерські відносини з містами-побратимами ЄС; співпраця в рамках Асоціації транскордонного співробітництва «Єврорегіон Нижній Дунай»; співробітництво в рамках «Дунайської стратегії».

В свою чергу Генеральний секретар Мартін Рамірес зазначив, що Одеський регіон може розраховувати на підтримку Асоціації на міжнародному рівні.

DSC_6066 DSC_6085 DSC_6122 DSC_6124 DSC_6125 DSC_6133 DSC_6138 DSC_6142 DSC_6151 DSC_6159 DSC_61011

Повернутися назад