65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Заява голови обласної ради Анатолія Урбанського з приводу ремонтних робіт в Одеському палаці спорту

11-12-2017
3

В ефірі провідних одеських телеканалів «7 канал», «Репортер» та «Медіаінформ» голова обласної ради Анатолій Урбанський зробив заяву з приводу ремонтних робіт в Одеському палаці спорту.

У своєму зверненні голова обласної ради подякував ініціативній групі, яка боролась за те, щоб чемпіонат світу з хокею серед юніорів був проведений в Одесі.

З приводу причин переносу цієї масштабної спортивної події до Києва Анатолій Урбанський зауважив, що коли Одеса виграла право на проведення цього чемпіонату було отримано звернення  з Національного олімпійського комітету України і перелік робіт, що мають бути виконані за кошти обласного бюджету. Оскільки територія навколо Палацу спорту належить міській громаді, то її благоустрій повинен був проводитись за кошти міського бюджету Одеси, а обладнання, необхідне для проведення чемпіонату світу з хокею, мало бути закуплене за кошти державної субвенції.

Зі свого боку обласна рада повинна була профінансувати ремонт даху, роздягалень, санвузлів, внутрішнього освітлення і вестибюлю. Деякі з цих робіт, наприклад, ремонт даху, мають бути завершені до кінця цього року. По іншим роботам вже завершені всі юридичні узгодження. Вже в цьому році мають бути виділені 10 мільйонів грн. на проведення всіх робіт. Безперечно, до початку чемпіонату, який повинен був відбутись у квітні, ми встигали завершити всі роботи.

«Наразі ми чекаємо 83 млн. гривень, які мають надійти з державного бюджету на придбання електронного табло, пластикового захисту та іншого дорогого обладнання. Скоріш за все, гроші надійдуть вже у наступному році. Бо якщо вони будуть перераховані зараз, ми просто не встигнемо освоїти їх до кінця року і згодом вони повернуться до державної казни», ̶  підкреслив Анатолій Урбанський.

Голова обласної ради запевнив, що незважаючи ні на що, роботи тривають і будуть завершені вже навесні, адже зараз вкрай важливо створити належні умови для спортсменів.

Анатолій Урбанський висловив думку з приводу того, що впадати у відчай зараз вкрай недоречно, адже в нас є дуже непогані перспективи здобути право на проведення у грудні наступного року чемпіонату світу серед юнаків до 20 років.

1 3 5 6

Повернутися назад