65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Завершується будівництво нового навчального корпусу Маяківської ЗОШ

07-08-2018
DSC_9120

На фінішну пряму вийшли роботи з будівництва двоповерхової прибудови до споруди Маяківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (вул. Преображенська, 69-а, с. Маяки, Біляївського району, Одеської області).

У новому навчальному корпусі розміщується 15 класів початкової школи, спортивний і актовий зали на 250 учнів. Наразі тут підведені всі комунікації, встановлено енергозберігаючі вікна та двері. Ведуться внутрішні оздоблювальні роботи: фарбування у класах, коридорах та сходових переходах.

«Підрядники вже завершили утеплення фасаду нового корпусу. Зараз ми обираємо колір фарби будівлі усього шкільного комплексу. За період літніх канікул було не лише відбудовано новий корпус, але й проведена повна реконструкція існуючої будівлі Маяківської ЗОШ I-III (роботи приймаються згідно вимог щодо забезпечення пожежної безпеки під час експлуатації приміщень). Приблизно у 20-х числах серпня будемо завозити нові меблі, що повністю відповідають новому освітньому проекту», – розповіла в.о. начальника управління освіти, сім’ї, молоді та спорту Маяківської сільської ради Юлія Лазаренко.

Крім того, на головному шкільному подвір’ї ведуться роботи з благоустрою: робочі викладають доріжки та відливи для дощової води, завозять землю для квітників, прибирають будівельне сміття. На немалій прилеглій території заднього двору стрімко йде будівництво двоповерхового флігелю, де буде розмішуватись харчоблок, кабінет «Захист Вітчизни» з лазерним тиром та ще шість класних кімнат. Цей об’єкт планується здати в експлуатацію у грудні 2018 року. На наступний рік намічено будівництво власного шкільного стадіону для занять фізкультурою на відкритому повітрі.

За словами Юлії Лазаренко, поки що Маяківську ЗОШ I-III відвідують лише діти села Маяки, але на 2019 рік розглядається питання створення тут опорної школи. Додаючи, що унікальність Маяківської ОТГ у тому, що вона одна з перших в Україні об’єднала три села з різних районів Одещини – Біляївський (с.Маяки), Овідіопольський (с. Надлиманське) та Білгород-Дністровський (с.Удобне).

Глибоку вдячність у зв’язку з цим будівництвом місцеві жителі висловлюють  депутату обласної ради Марині Зінченко та депутатам обласної ради, які підтримали рішення, спрямовані на розвиток Маяківської ОТГ.

«В рамках комплексної програми «Освіта Одещини» ми продовжуємо впроваджувати нові стандарти освіти у навчальних закладах Одеської області. Роботи, які продовжують проводитися у єдиному загальноосвітньому навчальному закладі в селі вкрай важливі, адже лише місцевих школярів тут більше восьми сотень. Фінансування даного об’єкту здійснюється з державного і обласного бюджетів, що стало можливим завдяки реформі Децентралізації влади. Завдяки збільшенню фінансової основи місцевої громади Маяківська ОТГ своїм прикладом довела, що сільська освітня сфера спроможна бути гідним взірцем для інших громад», ̶  зауважив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

DSC_9120  DSC_9122 DSC_9125 DSC_9126 DSC_9129 DSC_9130 DSC_9131 DSC_9133 DSC_9134 DSC_9135DSC_9136 DSC_9137 DSC_9138DSC_9140 DSC_9141 DSC_9142 DSC_9143

Повернутися назад