65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Завершено тендер по визначенню підрядної організації для реконструкції з’єднувального каналу між Тилігульський лиманом і Чорним морем

03-07-2018
DSC_7427

Регіональний ландшафтний парк «Тилігульський» в системі електронних закупівель Рrozorro завершив тендер по визначенню підрядної організації для реконструкції з’єднувального каналу між Тилігульський лиманом і Чорним морем на території Лиманського району Одеської області. За результатами аукціону переможцем стала компанія «Укргазіфікая-південь».

Відповідно до тендерної документації, реконструкція включає проведення комплексу робіт, серед яких – улаштування наносозатримуючої споруди, відкрилків водопропускних споруд, демонтажні та земляні роботи, водозниження тощо. Її вартість складає 37 мільйонів 460 тисяч гривень. Завдяки ініціативі Одеської обласної ради – голови Анатолія Урбанського та депутата Олега Кутателадзе до порятунку Тилігульського лиману долучилися депутати Верховної Ради України. Так, фінансування реконструкції здійснюється за рахунок співфінансування: 10% – з обласного бюджету, 90% – з державного.

Нагадаємо, що протягом минулого року побудовано шлюзову та насосозатримуючу споруди. Завершений найбільш складний етап будівництва на морській частині, зокрема спорудження бун, що будуть зупиняти наносні породи, приборкувати течію і не допускати замулювання з’єднувального каналу. У нинішньому році продовжуються роботи з укріплення бокових стінок каналу.

Слід зазначити, що Єдину систему електронних  публічних закупівель ПроЗорро (ProZorro) було впроваджено за ініціативою депутатів Верховної Ради України нинішньої каденції. Повний перехід на електронний формат державних закупівель було затверджено Законом України від 25.12.2015 р. № 922-VIII «Про публічні закупівлі».

«Вся інформація про тендери (умови, документи, звіти тощо) знаходиться у відкритому доступі. Дана система дає можливість представникам ЗМІ, громадським діячам, кожному громадянину отримати інформацію щодо витрати бюджетних коштів», – зазначив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

DSC_7427

1 2

Повернутися назад