65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Завершено капітальний ремонт мосту через Хаджибейський лиман 

28-04-2021
826D9017-5063-4EA6-8799-EFA9044212A1

Відсьогодні відкрито рух по шести смугах мосту через Хаджибейський лиман на дорозі державного значення М-05 Одеса — Київ. З результатами капітального ремонту мосту ознайомились, зокрема, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко і голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков.

Це один з ключових об’єктів програми Президента України «Велике Будівництво» в Одеській області.

«Міст оновлений та розширений, — розказав голова обласної ради Григорій Діденко. — Рух автотранспорту буде здійснюватися по шістьох смугах: три у напрямку Києва та три у напрямку Одеси. Це означає, що траса стане більш комфортною та безпечною, менше заторів — особливо під час курортного сезону». 

Відтак, під час ремонту міст розширили до шести смуг руху, облаштували тротуари вздовж правої та лівої сторін мосту та металеве бар’єрне огородження. У травні розпочнуться роботи із встановлення системи Weigh-in-Motion.

Зазначимо, що мостовий перехід через Хаджибейський лиман побудовано у 1997 році. Загальна довжина мосту складає 523 метри. У 2004 році проводився перший капітальний ремонт. 

Тоді проєкт передбачав розширення мосту під трьохсмуговий автомобільний рух у кожному напрямку, але через відсутність фінансування роботи із капітального ремонту були призупинені. 

У 2017 році проєкт було відкориговано, у 2018-му він пройшов експертизу. Ремонтні роботи розпочалися у березні 2019 року. У серпні 2020 завершили ремонт правої частини мосту, тоді ж було відкрито рух по трьох смугах руху по правій частині мосту.

За проєктом капітальний ремонт мосту складає 42 місяці. Графік було випереджено на 15 місяців.

Повернутися назад