65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Заступник голови обласної ради проінспектував будівництво нового водопроводу на півдні Одещини

18-11-2021
959CE1E9-C784-4E04-AF28-BAD710425657

Заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський ознайомився з ходом будівництва Болградського групового водопроводу, що розпочалося цього року.

На місці він провів робочу нараду за участю директора ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» Лідії Гальчук та представників Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю.

Вода надходитиме до нового водопроводу з комплексу очисних споруд Кілійського групового водопроводу. Там побудовано очисно-насосну станцію, на якій встановлено сучасне обладнання, що знезаражує воду без застосування хлору.

Учасники наради відвідали і село Червоний Яр Ізмаїльського району, де також ведуться роботи з будівництва водопроводу.

Зазначимо, що після реалізації проекту, який фінансується з державного бюджету, питну воду з цього водопроводу зможуть отримувати мешканці Болграда, а також сіл Калчева, Баннівка, Каракурт, Василівка, Голиця Болградського району, села Приозерне та селища Суворове Ізмаїльського району.

У кожному населеному пункті з’являться розподільчі станції. А вже коштом місцевих бюджетів потрібно буде побудувати розвідні мережі.

Повернутися назад