65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання секції промислового рибальства у Чорному морі

03-02-2017
photo5233677998664820660

У адміністративній будівлі № 2 відбулося відкрите засідання секції промислового рибальства у Чорному морі Науково-промислової ради Держрибагентства. У засідання взяли участь адміністрація об’єктів природно-заповідного фонду та Одеський центр Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії, представники управління Херсонрибоохорона, представники Дунайського біосферного заповідника, спеціалісти відділу управління Захчоррибоохорона, керівники національних парків Одеської та Миколаївської областей, спеціалісти відділу охорони природних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів України, керівник відділу департаменту екології та природних ресурсів ОДА, керівник відділу з питань природокористування Одеської обласної ради, представники громадськості.

Присутні заслухали Сергія Осипенко про ситуацію що склалася та шляхи вирішення питань щодо спеціального використання водних біоресурсів в об’єктах природно-заповідного фонду України та заходи, які були здійснені Міністерством для врегулювання питання по затвердженню лімітів та отриманню дозволів на спеціальне використання природних ресурсів в межах територій та об’єктів природно-заповдного фонду України.

Далі учасники засідання заслухали О.Чащина який нагадав про систему встановлення лімітів, яка передбачена законодавством, про важливість використання акваторій ПЗФ для рибної галузі та принципи регулювання промислового рибальства. Провыдний науковий співробітник також повідомив про пропозиції, які надійшли до секції НПР від НПП «Джарилгацький», НПП «Білобережжя Святослава», РЛП «Тилігульский» та пропозиції ОдЦ ПівденНІРО, які ґрунтуються на матеріалах досліджень на акваторіях ПЗФ.

За підсумками обговорення щодо розгляду запропонованих проектів лімітів та режимів лову для використання на акваторіях ПЗФ членами секції одноголосно було прийнято рішення прийняти до відома інформацію, яка була надана адміністраціями об’єктів природно-заповідного фонду та ОдЦ ПівденНІРО, узагальнити її з урахуванням отриманих на відкритому засіданні зауважень та пропозицій для подальшого надання до Держрибагентства. Схвалити пропозиції адміністрацій об’єктів ПЗФ та ОдЦ ПівденНІРО до проекту лімітів використання природних ресурсів шляхом здійснення рибальства у межах акваторій об’єктів природно-заповідного фонду і пропозиції до Режиму рибальства на 2017 рік в частині обмежень у використанні водних біоресурсів (місця лову, знаряддя лову тощо) у межах акваторій ПЗФ.

«Вирішення даного питання конче необхідне для нормальної життєдіяльності населення, адже більшість мешканців Одещини займається рибогосподарською діяльністю. Сподіваюсь на створення діючого механізму регулювання спеціального використання водних біоресурсів у межах об’єктів природно-заповідного фонду поточного року. Заходи такого рівня дають можливість спільно вирішувати важливі питання», – зазначив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

photo5233677998664820663 photo5233677998664820660 photo5233677998664820661 photo5233677998664820662

Повернутися назад