65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму

16-06-2016
HAK_4319

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, культури та туризму під головуванням Марини Зінченко.

Насамперед депутати заслухали звіт директора Департаменту «Агенство з питань інвестицій та розвитку» Любов Шипович щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку в Одеській області за 2015 рік. Далі – обговорили ряд питань, які рекомендували винести на пленарне засідання обласної ради. Зокрема, щодо виплати один раз на рік стипендії Одеської обласної ради обдарованим дітям Одеської області, затвердження обласної цільової комплексної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки, внесення змін до регіональної програми підтримки розвитку книговидання та засобів масової інформації, та питання про затвердження обсягу прийому на підготовку фахівців та кваліфікованих робітників у закладах професійно-технічної освіти Одеської області в 2016 році за галузями господарства.

Також на розгляді у комісії був доопрацьований проект рішення обласної ради щодо затвердження регіональної програми забезпечення житлом дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб та молоді з їх числа на 2016-2018 роки. Заслухавши виконуючого обов’язки начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Аллу Кіріяк, депутати рекомендували відобразити у проекті рішення детальну інформацію про осіб зазначених категорій, які потребують поліпшення житлових умов, підготувати й надати на розгляд постійної комісії детальний план дій та зазначити реальні статистичні показники щодо вирішення ситуації.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Повернутися назад