65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження

16-06-2016
HAK_4311

У рамках підготовки до сесії обласної ради відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження (голова – Дмитро Чапір). Члени комісії розглянули низку звернень від депутатів, голів районних рад про виділення фінансування із бюджету Одеської області.

Депутати розглянули звернення голови Роздільнянської районної ради та директора КП «Раздельнаятеплокомуненерго» щодо виділення коштів на модернізацію обладнання котельні у місті Роздільна.

Також учасники засідання розглянули  звернення депутата Іванівської районної ради щодо виділення коштів з обласного бюджету на капітальний ремонт водогону в смт Іванівка. Члени комісії вирішили відправити дане звернення на доопрацювання, оскільки воно потребує додаткового вивчення постійною комісією.

За ініціативи голови постійної комісії Дмитра Чапира та комунального підприємства «Одеська обласна енергозберігаюча компанія» були розроблені істотно значимі програми: «Програма по підвищенню попиту населення до заходів енергозбереження в Одеській області на 2016-2018 роки» та «Програма стимулювання впровадження енергоефективних технологій об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ, ЖБК) в Одеській області на 2016-2018 роки». Дані програми є соціально спрямованими і дадуть можливість фізичним та юридичним особам-власникам житлових приміщень багатоквартирних будинків, максимально впровадити заходи з енергозбереження, здійснити реконструкцію та модернізацію будинків, отримавши довгостроковий пільговий кредит із відшкодуванням частини суми кредиту, що в кінцевому підсумку приведе до зниження оплати за спожиті житлово-комунальні послуги. Дани програми входять до проекту рішення обласної ради «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2016-2017 роках Стратегії економічного та соціального розвитку Одеської області до 2020 року» та рекомендовані комісією для розгляду на найближчій сесії обласної ради.

HAK_4311 HAK_4314

 

Повернутися назад