65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

10-12-2019
DSC_3529

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Голова постійної комісії Анатолій Садовник розповів про ключові питання порядку денного: «Комісією було розглянуто та рекомендовано на розгляд позачергової сесії проект рішення обласної ради про надання матеріальної допомоги постраждалим та сім’ям загиблих внаслідок трагічної пожежі, яка сталася 4 грудня у будівлі  Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу у м. Одеса. Обласна рада не могла залишитися осторонь цієї надзвичайної події, тому сім’ям загиблих буде надано фінансову допомогу у розмірі 120 тисяч грн, особам, які постраждали і отримали тяжкі травми – 80 тисяч грн, постраждалим із середніми ушкодженнями – 40 тисяч грн, постраждалим із травмами легкого ступеню тяжкості – 20 тисяч грн. Слід зазначити, що багато постраждалих потребують тривалого лікування та реабілітації, і в подальшому обласною радою їм буде надана відповідна підтримка.

На комісії розглядався проект рішення обласної ради «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2020 рік». Даний проект рішення потребує доопрацювання оскільки у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2020 рік відображені не всі важливі аспекти з питань охорони здоров’я та соціального захисту. Також перенесено на доопрацювання проект рішення обласної ради «Про внесення змін до обласної цільової програми «Доступна медицина на 2018-2020 роки». Зокрема, в рамках медичної реформи в програмі необхідно врахувати ряд додаткових заходів, серед яких – комп’ютеризація медичних закладів, забезпечення певних категорій пацієнтів життєво необхідними ліками, закупівля автомобілів швидкої допомоги, придбання апаратів для хіміотерапії та спеціального медичного обладнання для онкохворих, профілактичні заходи у зв’язку з високою захворюваністю на онкологію та багато інших важливих питань. Також не визначено фінансове наповнення даної програми.

Так само потребує доопрацювання і проект рішення обласної ради «Про внесення змін до обласної комплексної програми соціальної підтримки населення на 2018-2020 роки «Соціальний захист населення в Одеській області».

Окрім цього ми з колегами розглянули та підтримали питання щодо створення комунальної установи «Одеський обласний центр допомоги ветеранам війни» з обранням директора даної КУ, створенням наглядової ради та враховуючи всі позиції представників ветеранського простору.

Ще одне важливе питання, яке розглядалося постійною комісією – забезпечення протипожежної безпеки в обласних комунальних закладах. Особливої уваги потребують медичні та соціальні заклади. Ми з колегами висловили єдину думку, що для вирішення даної проблеми мають бути залучені центральні органи влади».

DSC_3517 DSC_3527 DSC_3529 DSC_3533 DSC_3534 DSC_3536 DSC_3538

Повернутися назад