65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності

09-10-2020
DSC_4527

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності, яке провела голова комісії Євгенія Абрамова.

«Сьогодні на розгляді у депутатів було чотири питання. Позитивно було вирішено питання готелю «Октябрьская». Нагадаю, починаючи з 2016 року, комунальна організація «Обласна служба експлуатації адміністративних будівель» реанімувала суттєво занапащену після орендаря будівлю готелю. В результаті чого сезони 2018 та 2019 років видалися прибутковими. Наразі через карантинні заходи, пов’язані з COVID-19, дохід готелю не дає можливості покрити витрати. Враховуючи, що будівля закладу – це пам’ятка архітектури, яка розташована в центрі міста, а на інших видах діяльності організація зекономила бюджетні кошти, депутати рекомедували спрямувати зекономлені кошти на утримання готелю в міжсезонний період. Це дозволить зберегти робочі місця та підтримувати будівлю і прибудинкову територію у належному стані.

Члени комісії не підтримали питання стосовно реструктуризації бюджетної позички ТОВ «Редакція газети «Одеські вісті».

Також ми заслухали головного лікаря Одеської обласної клінічної стоматологічної поліклініки, який клопотався про виділення фінансової підтримки на 2020 рік для виплати заробітної плати працівникам даного медзакладу. Зараз це комунальний неприбутковий заклад. На жаль, були підтверджені мої сумніви стосовно ефективності медичної реформи – ми побачили яскравий приклад того, що економічної ефективності в реорганізації медичного закладу не було. Держава переклала проблеми громадян України по стоматологічній допомозі, власне, на самих громадян, або ж на обласні та місцеві бюджети. Пацієнти – пільгова категорія населення – неспроможна сплачувати послуги. Дане питання було рекомендовано розглянути спочатку на профільній комісії.

І останнє питання – коригування обласного бюджету в міжсесійний період», – пояснила Євгенія Абрамова.

DSC_4413 DSC_4417 DSC_4430 DSC_4437 DSC_4438 DSC_4439 DSC_4473 DSC_4478 DSC_4501 DSC_4506 DSC_4508 DSC_4527

Повернутися назад