65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

11-06-2019
_DSC_2929

У зв’язку із пожежею, яка сталася 10 червня в комунальній установі «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я», відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участі начальника управління обласної ради з майнових відносин Віктора Лунгула, керівників окремих управлінь та відділів облдержадміністрації,  установ та організацій області, керівництва та представників Одеської міської ради, регіональних управлінь Державної служби надзвичайних ситуацій, Національної поліції, Прокуратури та Служби безпеки України. Засідання провів в.о. голови Одеської обласної адміністрації Сергій Паращенко.

Присутні заслухали доповіді керівників регіональних управлінь Державної служби надзвичайних ситуацій, Національної поліції та Прокуратури щодо наслідків надзвичайної події, яка сталася у лікарні та призвела до загибелі людей. Наразі проводиться огляд місця загоряння та продовжуються оперативно-слідчі дії. Фахівці вважають ймовірною причиною пожежі занесення стороннього джерела запалювання ззовні.

Директор департаменту охорони здоров’я ДДА Олена Тєряєва доповіла, що зараз у лікарнях області знаходяться четверо постраждалих внаслідок пожежі з різними ступенями тяжкості стану здоров’я. Всього через пожежу у лікарні загинули шестеро осіб, з яких – п’ятеро пацієнтів та одна медична сестра.

Начальник управління обласної ради з майнових відносин Віктор Лунгул повідомив, що будівля КУ «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я» знаходиться у власності Одеської обласної ради. На момент загоряння в усіх будівлях Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я система пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу була справною і спрацювала вчасно.

Спілкуючись з журналістами перед початком засідання, голова обласної Анатолій Урбанський висловив співчуття рідним та близьким загиблих та наголосив: «Нами з колегами було прийнято рішення щодо виплати разової фінансової допомоги сім’ям загиблих внаслідок пожежі по 100 тисяч гривень та сім’ям постраждалих – по 50 тисяч гривень. 12 червня в Одеській області оголошено День жалоби». Також дану інформацію повідомив в.о. голови Одеської обласної адміністрації Сергій Паращенко під час роботи обласної комісії.

_DSC_2929 DSC_2920 DSC_2921DSC_2924DSC_2922 DSC_2926 DSC_2931 DSC_2930 DSC_2934 DSC_2944DSC_2938DSC_2946 DSC_2947 DSC_2953 DSC_2954 DSC_2955 DSC_2956

Повернутися назад