65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання круглого столу щодо стану й перспективи проведення реформи децентралізації в Одеській області

08-06-2018
круглий стіл (1)

У смт Авангард Одеської області розпочалося засідання дводенного круглого столу, організованого Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування на тему «Вдосконалення базового закону системи місцевого самоврядування та механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення. Поточний стан і перспективи проведення реформи децентралізації у сфері освіти».

У заході приймають участь народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Василь Гуляєв, депутат Одеської обласної ради Євген Копотієнко, Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський, Біляївський міський голова Михайло Бухтіяров, експерт Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні», виконавчий директор Асоціації об’єднаних територіальних громад Валентина Полтавець, директор проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)» Ігор Парасюк, заступник керівника секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олег Данилюк, Наталія Бескупська – експерт проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», що реалізується Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Максим Лациба – керівник проекту USAID «Громадяни в дії», Український незалежний центр політичних досліджень, представники шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та інші.

Учасники форуму обговорили актуальні питання вдосконалення базового закону системи місцевого самоврядування, сучасний стан та перспективи удосконалення законодавчого регулювання механізмів участі громадськості у вирішенні питань місцевого значення, поточний стан та перспективи проведення реформи децентралізації у сфері освіти.

В ході засідання депутат облради Євген Копотієнко зауважив, що реформа децентралізації активно впроваджується в Одеській області. Її переваги на власному прикладі вже відчули безліч громад нашого регіону. В  багатьох населених пунктах почали приводити до ладу все, що десятиліттями перебувало у занепаді – дороги, водогони, медичні, просвітницькі, шкільні та дошкільні заклади. Також депутат звернув увагу на те, що є достатньо питань, які потребують вирішення та висловив упевненість, що успіху на шляху до розвитку нашої держави можна досягти лише спільними зусиллями.

круглий стіл (1) круглий стіл (2) круглий стіл (3) круглий стіл (4) круглий стіл (6) круглий стіл (7) круглий стіл (8)

Повернутися назад