65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Засідання конкурсної комісії на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області

18-05-2017
DSC_9259

Голова обласної ради провів засіданні конкурсної комісії на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області.

Довідка. Конкурс оголошується з метою пошуку кращого концептуального проекту спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні у сквері Героїв Небесної Сотні, перед першим адміністративним будинком Одеської обласної ради за адресою: просп. Шевченка, 4 у місті Одеса з розв’язанням архітектурного та містобудівного завдання, з принципово іншим ідейним наповненням, яке базується на демократичних цінностях, національних інтересах і європейському виборі нашої держави, виборених Майданом та Революцією Гідності у грудні 2013-лютому 2014 років.

«Пам’ять про тих, хто загинув, є відправною точкою для масштабних змін. Оновлення адміністративної площі має стати символом цих змін та символом віри у краще майбутнє», – підкреслив значимість споруди Анатолій Урбанський.

На сам перед члени журі розглянули 15 проектних пропозицій, що надійшли на відкритий конкурс на кращу проектну пропозицію спорудження пам’ятника Героям Небесної Сотні в Одеській області та їх відповідності затвердженим умовам проведення конкурсу. Кожен з присутніх висловив свою точку зору по кожному з проектів. Далі присутні обговорили допуск проектних пропозицій до участі у конкурсі та місце проведення виставки макетів пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Анатолій Ігорович запропонував провести виставку проектних пропозицій у адміністративній будівлі обласної ради № 2 (вул. Канатна, 83) у холі другого поверху в червні поточного року. Всі члени комісії підтримали дану пропозицію.

Організатор Конкурсу – Управління містобудування та архітектури Департаменту розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Одеської обласної державної адміністрації.

DSC_9246 DSC_9253 DSC_9255 DSC_9259 DSC_9264

Повернутися назад