65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Загальнообласна нарада з питань децентралізації

27-04-2016
HAK_1496

Сьогодні в адмінбудівлі №2 обласної ради (вул. Канатна, 83) розпочалася загальнообласна нарада щодо активізації процесу об’єднання громад в рамках реалізації реформи територіальної організації влади та місцевого самоврядування. Ініціаторами заходу виступили Офіс реформ з питань децентралізації в Одеській області, Одеська обласна рада та Одеська обласна державна адміністрація.

Під час наради йшлося про визначення основних завдань на 2016 рік для органів влади всіх рівнів в процесі децентралізації, спираючись на позитивний досвід Польщі та інших європейських країн. Зокрема, необхідно доопрацювати Перспективний план формування територій Одеської області, в межах якого і відбуватиметься процес створення спроможних територіальних громад.

Голова обласної ради Анатолій Урбанський зупинився на конкретних кроках, які реалізовано у напрямку децентралізації влади на території області, а також завданнях, що мають бути втілені у рамках реформування системи місцевого самоврядування.

«Обласна рада налаштована на конструктивний підхід до вирішення поставлених завдань. Процес формування Перспективного плану проходитиме у режимі консультацій з представниками районів і спрямований на досягнення порозуміння на кожній території», – підкреслив у своїй промові Анатолій Урбанський.

Очільник обласної ради висловив переконання, що виключно спільними зусиллями і у форматі відкритого діалогу Одеська область здатна, спираючись на лідерів громад, прийняти виклик часу.

На нараду були запрошені  і керівники вже створених об’єднаних громад Одещини, які поділилися своїм досвідом, досягненнями та проблемами в процесі роботи в нових умовах, а також відповіли на запитання присутніх щодо організації роботи старости і виконкому, формування бюджетів тощо.

HAK_1496 HAK_1481 HAK_1483

Повернутися назад