65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Загальне обговорення

17-02-2016
DSC_1573-4

Голова обласної ради Анатолій Урбанський провів спільне засідання постійних комісій, під час якого депутати обговорили орієнтовний порядок денний чергової сесії,  запланованої на 19 лютого. Нині він містить понад 40 питань. Серед них – проект звернення депутатів Одеської обласної ради до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України стосовно необхідності збереження у 2016 році існуючої системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, звіт облдержадміністрації про виконання обласного бюджету за минулий рік і внесення змін до бюджету-2016, ряд кадрових, земельних і майнових рішень.

Крім  того, в ході засідання депутат Євгенія Абрамова висловилася за доцільність проведення семінарів-практикумів для  депутатського корпусу обласної ради. Її ініціативу підтримав і голова облради Анатолій Урбанський.  Мова йде про своєрідний цикл лекцій для народних обранців щодо актуальних питань реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади, бюджетної децентралізації, земельного законодавства, антикорупційної реформи та депутатської етики.

            Курс навчання для народних обранців проводитимуть викладачі регіонального інституту Національної академії при Президентові України.

            Також в ході засідання постійних комісій ряд депутатів висловилися за доцільність запрошення і заслуховування на найближчому пленарному засіданні керівництва Одеської митниці та Головного управління  Національної поліції в Одеській області.

Тому цього ж дня голова обласної ради Анатолій Урбанський направив листа начальнику Головного управління  Національної поліції в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе. В листі міститься запрошення Гіоргі Гурамовича на IV сесію облради з метою інформування депутатів про розслідування подій 25 листопада 2013 року (розгін наметового містечка прихильників євроінтеграції на Приморському бульварі Одеси та підпал їхніх  автомобілів); подій 19 лютого 2014 року (побиття працівників ЗМІ під час мітингу під адмінбудинком облдержадміністрації на проспекті Шевченка, 4) та подій 02 травня 2014 року на Куликовому полі в Одесі.

На сесію також запрошено начальника Одеської митниці ДФС Юлію Марушевську, яка планує поінформувати депутатів про основні результати  роботи митниці та шляхи збільшення надходжень від митних платежів у 2016 році до спеціального фонду обласного бюджету.

Повернутися назад