65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

З нагоди затвердження Державного Гербу України

19-02-2019
6

Двадцять сім років тому, 19 лютого 1992 року, Постановою Верховної Ради України було затверджено Державний Герб України – тризуб як малий  герб  України,  вважаючи  його головним   елементом   великого   герба   України.

Державний Герб – це символ, який презентує нашу країну як суверенну незалежну державу, його зображення поміщується на печатках органів державної влади і державного управління, грошових знаках та знаках поштової оплати, службових посвідченнях, штампах, бланках державних установ  з  обов’язковим  додержанням  пропорцій зображення герба, затвердженого у Постанові.

Тризуб – це символ, який перейшов нам у спадок від предків, це символ держави, що пройшов довгий та тернистий шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність.

«Для сучасного покоління українців тризуб – це символ з великим змістом, з найдавніших часів тризуб шанується як магічний знак, свого роду оберіг. Вважається, що у ньому зашифроване слово «Воля». Тож будьмо гідними послідовниками історії нашої держави і тих завдань, які стоять перед Україною сьогодні», – висловився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

news_2017_045_002

Повернутися назад