65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Ювілей Інституту очних хвороб імені В.П. Філатова

18-05-2016
photo_2016-05-18_09-09-32

Відбулися урочистості з нагоди 80-річчя заснування державної установи «Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені В.П. Філатова Національної академії медичних наук України.

Інститут очних хвороб імені В.П. Філатова є головним офтальмологічним центром в Україні та одним з провідних центрів Європи. Жоден світовий і європейський конгрес з офтальмології не обходиться без представників Інституту ім. В.П. Філатова. Інститут проводить велику роботу з наукових досліджень, трансплантації тканин, патогенезу, лікуванню опіків очей та їх наслідків та багатьох інших аспектів.

Від імені голови обласної ради Анатолія Урбанського колектив Інституту привітали з ювілеєм перший заступник голови Олег Радковський та депутат Анатолій Садовник.

Підписуючи Почесні грамоти для працівників Інституту, голова обласної ради Анатолій Урбанський зазначив: «Я пишаюся що в Одесі є клініка зі світовим іменем. Саме сюди щороку приїжджають тисячі людей в надії відновити безцінний дар природи – зір. Інститут Філатова є великим центром з підготовки майбутніх зірок в області наукової і практичної офтальмології».

За багаторічну плідну працю, вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров’я, високий професіоналізм Почесною грамотою Одеської обласної ради були нагороджені працівники державної установи «Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені В.П. Філатова Національної академії медичних наук України»:

старший науковий співробітник лабораторії розладу бінокулярного зору, доктор медичних наук Наталія Бушуєва;

завідувач відділу глаукоми та патології кришталика реконструктивної мікрохірургії пошкоджень ока, доктор медичних наук, професор Сергій Дмитрієв;

завідувач відділу мікрохірургії патології рогівки ока, доктор медичних наук, професор Галина Дрожжина;

завідувач відділу реконструктивної мікрохірургії пошкоджень ока, доктор медичних наук Тетияна Красновид;

лікар-офтальмолог відділу реконструктивної мікрохірургії пошкоджень ока Андрій Курилюк;

завідувач відділу запальної патології ока, доктор медичних наук Валентин Савко;

завідувач лабораторії розладу бінокулярного зору, доктор медичних наук, професор Віра Сердюченко.

Також цінним подарунком – наручним годинником Одеської обласної ради був нагороджений заступник директора з науково-медичної роботи державної установи «Інститут очних хвороб і тканинної терапії імені В.П. Філатова Національної академії медичних наук України», доктор медичних наук, професор Володимир Науменко.

«За період роботи Інститут зробив значний внесок у розвиток світової офтальмологічної науки. Хворим з усього світу спеціалісти інституту завжди готові надати висококваліфіковану допомогу  з використанням самих сучасних методик і  апаратури. Приємно усвідомлювати, що за роки існування Інституту вихована ціла плеяда видатних вчених, які є гордістю нашої країни. Працівникам лікувального закладу бажаю здоров’я, щастя, благополуччя та  мирного неба над головою, а інституту й надалі процвітання та успіху» – наголосив Олег Радковський.

photo_2016-05-18_09-09-32 photo_2016-05-18_09-09-51

Повернутися назад