65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Як застосовувати законодавство про державну допомогу: зустріч з головою Антимонопольного комітету України у рамках серії тренінгів

23-06-2021
1780FB2D-2AD3-4E83-886D-13420D42B757

Представники обласної ради взяли участь у робочій зустрічі з головою Антимонопольного комітету України Ольгою Піщанською.

Як зазначає департамент економічної політики і стратегічного планування облдержадміністрації, зустріч ініційована з метою обговорення основних аспектів реалізації як в Україні в цілому, так і на Одещині зокрема проєкту ЄС «Підтримка АМКУ у впровадженні правил державної допомоги». 

Відповідно, проєкт покликаний забезпечити підтримку інституалізації та розбудову ефективної системи контролю та моніторингу державної допомоги в Україні відповідно до вимог Угоди про асоціацію України з ЄС.

«Державна допомога — це інструмент допомоги бізнесу для розвитку економіки», — підкреслила Ольга Піщанська.

Також, за її словами, Одеська область нарівні з іншими приморськими регіонами є однією з пріоритетних напрямків роботи Комітету.

«Я впевнена, що у наступні півтора-два роки АМКУ буде тісно співпрацювати з приморськими регіонами, зокрема і з Одещиною. Оскільки портова галузь є дуже важливою для розвитку регіону та економіки країни в цілому. Це одна з тих сфер, де потрібна наша спільна праця та спільне докладання зусиль», — цитує звернення голови АМКУ до представників місцевої влади Одеська облдержадміністрація. 

Окрім першого заступника голови обласної ради Олега Радковського, на зустрічі також були присутні керівник проєкту ЄС «Підтримка Антимонопольного комітету України у впровадженні правил державної допомоги» Штефан Сабау, голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький та його заступники, а також заступник міського голови Одеси Дмитро Жеман. 

Також повідомляється, що 23 червня делегація Комітету зустрілася з представниками комунальних підприємств області та провела тренінг з питань практики застосування законодавства про державну допомогу.

Повернутися назад