65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Виїзне засідання робочої групи щодо збереження ландшафтного заказника місцевого значення «Лузанівський ліс»

17-04-2020
DIMA8185

Депутати обласної ради Роман Сеник та Олексій Кобильніков разом з робочою групою з вивчення проблемних питань щодо охорони земель і раціонального використання, відтворення природних ресурсів на землях сільськогосподарського, водного, лісового, природно-заповідного фондів в Одеській області взяли участь у виїзному засіданні на території ландшафтного заказника місцевого значення «Лузанівський ліс» Фонтанської сільської ради Лиманського району.

На порядку денному був розгляд колективної скарги мешканців села Фонтанка та звернення депутата обласної ради Віталія Саутьонкова стосовно недопущення забудови або передачі у власність чи користування природоохоронного об’єкту «Лузанівський ліс», а також відновлення меж території природно-заповідного фонду.

«Ще у 2008 році Одеська обласна рада створила на території Фонтанської сільської ради ландшафтний заказник місцевого значення «Лузанівський ліс», і головною метою було захистити цей природний об’єкт. Проте є люди, які самовільно захоплюють тут земельні ділянки і проводять незаконну забудову. Сьогодні охорона земель заказника проводиться неналежним чином. Нагадаю, що управління над цією територією здійснює Кабінет Міністрів України, і дозвіл на зміну цільового призначення природоохоронних земель може надавати тільки Кабмін.

Найближчим часом Одеською обласною радою буде організовано спільну нараду з представниками Одеської обласної державної адміністрації стосовно проведення інвентаризації земель лісогосподарського призначення, виявлення порушень території природно-заповідного фонду та нарахування збитків. Також буде ініційовано відповідне звернення до Кабінету Міністрів України щодо збереження ландшафтного заказника», – розповів Роман Сеник.

За результатами виїзного засідання робочою групою були надані наступні пропозиції:

  • Відновити межі території природно-заповідного фонду шляхом проведення інвентаризації земель лісогосподарського призначення в межах с. Фонтанка та за межами населеного пункту.
  • Фонтанській сільській раді на черговій сесії прийняти рішення щодо надання згоди Лиманській районній державній адміністрації Одеської області про прийняття розпорядження щодо виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель в межах с. Фонтанка (частина восьма статті 122 Земельного кодексу України).
  • Лиманській районній державній адміністрації в найкоротший термін прийняти розпорядження щодо виготовлення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель в межах с. Фонтанка.
  • Одеській обласній раді в найкоротший термін провести спільну нараду з представниками Одеської обласної державної адміністрації.
  • Державній екологічній інспекції в Одеській області провести нарахування збитків відповідно до виявлених порушень на території природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення «Лузанівський ліс».
  • Державному підприємству «Одеський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» підготувати проектно-кошторисну документацію на проведення робіт з інвентаризації земель.

DIMA8160 DIMA8166 DIMA8167 DIMA8174 DIMA8185 DIMA8190 DIMA8193

Повернутися назад