65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Виїзна нарада з питань здійснення заходів щодо ліквідації можливих паводків в Одеській області у 2018 році

27-03-2018
6а

Сьогодні голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський та голова облдержадміністрації Максим Степанов перебувають з робочим візитом на півдні Одещини.

Поїздку супроводжують депутати обласної ради Марина Зінченко та Юрій Маслов, голови РДА, голови ОТГ, керівники структурних підрозділів ОДА, керівники підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Під час наради з питань здійснення заходів щодо ліквідації можливих паводків в Одеській області у 2018 році, яка відбулася у м. Вилкове Кілійського району, голови райдержадміністрацій спільно з керівництвом Дунайського басейнового управління водних ресурсів та Одеського обласного управління водних ресурсів інформували робочу групу з приводу поточного стану справ у районі. В ході наради було обговорено алгоритм вжиття превентивних заходів стосовно запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного характеру при проходженні повені та дощових паводків.

На думку голови Анатолія Урбанського потрібно прислухатись до думки професіоналів щодо превентивних заходів, аби запобігти техногенній ситуації на півдні Одещини й не допустити втрат сільськогосподарських та риболовецьких угідь та підтоплення житлових будинків.

«Ми зберемося з головами усіх фракцій обласної ради та підготуємо відповідне звернення до Кабінету Міністрів України, аби в майбутньому не допустити зайвих витрат на ліквідацію наслідків зони підтоплення навколо озера Сасик», – додав голова обласної ради.

Попередня вартість ремонту усіх гідротехнічних споруд (на відрізку шляху – 97 км, який захищає м.Ізмаїл) згідно проектно-кошторисній документації – близько 117 млн. грн. Можливе залучення коштів, передбачених Міністерством екології на природоохоронні заходи та із резервного фонду Кабінету Міністрів України.

1 3 4 6 6а 7 8 8а 9 000000000000008с8б10 11 11а 11б 12

Повернутися назад