65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Виїзна нарада щодо реконструкції Аккерманської фортеці

21-07-2017
DSC_6876

Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський провів виїзну нараду щодо стану справ у проведенні реконструкції Аккерманської фортеці у місті Білгород-Дністровськ.

В нараді прийняли участь: депутати обласної ради Дмитро Барвіненко та Олександр Ахмеров, народний депутат України Віталій Барвіненко, директор ТОВ «Відбудова», підрядник Арсен Гевондян, керівник Білгород-Дністровської археологічної експедиції Інституту археології НАНУ, кандидат історичних наук Ірина Кисленко, завідувач кафедри історії України Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д.Ушинського Андрій Красножон, начальник управління обласної ради з майнових відносин Віктор Лунгул, т.в.о. директор КП «Фортеця» Олександр Морозов та Білгород-Дністровський міський голова Алла Гінак.

Було розглянуто низку важливих питань. Головне з яких – завершення до початку зими протиаварійних робіт по зміцненню північної стіни Аккерманської фортеці. Наразі роботи відповідають нормам згідно з технічним завданням, але підрядник трохи відхиляється від встановленого терміну.

«Тільки спільними зусиллями депутатів усіх рівнів, незважаючи на політичні гасла, ми зобов’язані зберегти цю перлину для майбутніх поколінь», –підкреслив Анатолій Урбанський.

Народний депутат України Віталій Барвіненко зауважив, що для порятунку цієї унікальної памятки архітектури потрібно залучити кошти місцевого та обласного бюджетів, а також гранти тих країн історія яких пройшла через Аккерманську фортецю.

Протиаварійні роботи для зміцнення північної стіни Аккерманської фортеці тривають. Строки та якість виконання робіт контролюватиме робоча група, до якої увійдуть депутатів Одеської обласної ради.

DSC_6876 DSC_6907 DSC_6912 DSC_6915 DSC_6929 DSC_7013 DSC_7042 работsd (2) работsd (3)

Повернутися назад