65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Виїзна нарада щодо будівництва захисної гідротехнічної споруди на ділянці 108-го км річки Дунай

04-11-2019
DSC_9697

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський провів виїзну нараду у селі Матроска Ізмаїльського району, під час якої проінспектував об’єкт будівництва захисної гідротехнічної споруди на ділянці 108-го км річки Дунай. У нараді також взяли участь начальник відділу з питань природокористування апарату обласної ради Олександр Харлашин, голова Ізмаїльської державної районної адміністрації Наталія Тодорова, голова Матроської сільської ради Ізмаїльського району Наталія Курилова, представники Ізмаїльського управління водного господарства, державного підприємства «Одеська обласна дирекція будівництва водогосподарських об’єктів», підрядної організації, яка виконує роботи.

Хід реконструкції захисної дамби знаходиться на завершальному етапі. ЇЇ висота має безпечний рівень – 6 метрів, і це запобігатиме підтопленню острова Репіда у разі паводків. Наразі тут проводиться укріплення верхнього шару захисної дамба.

Учасники наради обговорили характеристики встановленої гідротехнічної споруди, обсяг подальших заходів для забезпечення Придунайського регіону водою та можливі шляхи фінансування.

«Нагадаю, що питання завершення будівництва захисної дамби на ділянці 108-го км річки Дунай розглядалося на спільній нараді у місті Ізмаїл, яка проходила у вересні. Сьогодні ми маємо позитивний результат спільної роботи, проведеної місцевими та державними органами влади для запобігання екологічної катастрофи. Одеська обласна рада готова для подальшої плідної співпраці й усіляко сприятиме вирішенню екологічних питань на водоймах Придунав’я, які  потребують оперативного реагування та втручання. Також були направлені відповідні звернення до центральних органів влади щодо вжиття заходів для відновлення інших аварійних гідротехнічних споруд Придунайського регіону», – зазначив Вадим Шкарівський під час спілкування з представниками ЗМІ.

DSC_9647 DSC_9667 DSC_9676 DSC_9678 DSC_9694 DSC_9697 DSC_9713 DSC_9716 DSC_9721 DSC_9725

Повернутися назад