65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Впровадження smart-спеціалізації у регіональну стратегію розвитку підвищить конкурентоспроможність Одеського регіону

07-05-2019
DSC_0614

Одеською обласною радою спільно з Одеською обласною державною адміністрацією розпочато роботу щодо розробки проекту Стратегії на 2021-2027 роки з впровадженням smart-спеціалізації. Було створено регіональну фокус-групу, до складу якої від обласної ради входить начальник управління з питань економіки, бюджету, інвестицій та міжнародного співробітництва Ірена Надем’янова.

В рамках підготовки проекту стратегії розвитку Одеської області на новий програмний період, під керівництвом Ірени Надем’янової відбулася робоча нарада з фахівцями регіональної фокус-групи. Під час наради профільним відділам було надано доручення щодо визначення основних пріоритетних сфер розвитку Одеської області на засадах smart-спеціалізації та розробки SWOT-аналізу для подальшого визначення можливостей, що впливатимуть на конкурентоспроможність регіону та розвитку місцевого самоврядування.

Регіональна стратегія розвитку – це довгостроковий план розвитку регіону, який визначає цілі, завдання, пріоритети, напрямки сталого економічного та соціального розвитку.

Законом України «Про засади державної регіональної політики» та Порядком розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, затвердженим постановою КМУ від 11.11.2015 № 932, визначені основні критерії до структури відповідних стратегій.

Останні законодавчі зміни визначають обов’язкове застосування у стратегічних планах підходів smart-спеціалізації, що передбачає аргументоване визначення в рамках регіональної стратегії окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал з урахуванням конкурентних переваг регіону та сприяють трансформації секторів економіки у більш ефективні.

DSC_0616DSC_0626DSC_0614  DSC_0622  DSC_0628 DSC_0629

Повернутися назад