65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Візит делегації Національних Зборів Французької Республіки в Одеську область

02-04-2018
_DSC_2427

Відбулася зустріч голови Одеської обласної ради Анатолія Урбанського, представників облдержадміністрації та Верховної Ради України на чолі зі співголовою депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою Олексієм Гончаренко з делегацією Національних Зборів Французької Республіки.

Французьку сторону представили – Валеріа Фор-Мунтян – керівник делегації, голова групи дружби Франція – Україна Національних Зборів Французької Республіки, Жан-Клод Леклабар  – співголови групи, Лоранс Трастур-Існар – член групи, Фредерік Тайє – представник Секретаріату Національних Зборів Французької Республіки.

Мета зустрічі – обговорення реформи місцевого самоврядування в Україні, можливості та перспективи двостороннього співробітництва у форматі Україна – Франція.

У своїй промові голова обласної ради Анатолій Урбанський зазначив, що одна із головних реформ, яка активно реалізується в Україні – реформа децентралізації. Її пріоритетна задача – поповнення бюджетів усіх рівнів, починаючи із сільського. Адже значна частина податків залишається у місцевих бюджетах, що являється значним стимулом для розвитку місцевих громад та суттєво працює на викорінення корупції. Саме завдяки реформі децентралізації, започаткованої Президентом України Петром Порошенком, у минулому році на Одещині було реалізовано більше сотні проектів, спрямованих на розвиток громад.

В ході зустрічі було зазначено, що Франція входить до двадцятки основних торгівельних партнерів Одеської області. У 2017 році обсяг експорту товарів Одеської області до Франції становив 20,5 млн. дол. США, обсяг імпорту французьких товарів до Одещини становив 21,2 млн. дол. США. Частка у загальному обсязі експорту 1,1 %, імпорту 1,4 %.

Підприємства Одеської області співпрацюють з Францією в агропромисловій галузі, зокрема, тваринництво (вирощування та реалізація племінних свиней), сільське господарство (вирощування та реалізація посівного матеріалу сортів озимих та ярових культур вітчизняної та імпортної селекції), виноградарство та виноробство, промисловість (приладобудування та металообробка). Також є напрацювання в області наукового та культурно-гуманітарного співробітництва.

Були обговорені питання щодо обміну досвідом та перспективи реалізації спільних інвестиційних проектів у сфері розвитку економіки, екології, інфраструктури, культури та туризму.

Після того, як учасники діалогу обговорили перспективи двосторонньої співпраці, сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

_DSC_2421 _DSC_2427  _DSC_2435 _DSC_2436 _DSC_2439 _DSC_2430_DSC_2442 _DSC_2445

Повернутися назад