65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Відновлено водопостачання у селищі Березівка-2

05-05-2020
2

Близько 3000 осіб селища Березівка-2 (колишня Раухівка) Березівського району тривалий час залишалися без питної води через те, що застаріле обладнання вийшло з ладу. Наразі водопостачання у селищі відновлено завдяки ініціативі депутата обласної ради Олександра Адзеленко та підтримці голови Одеської обласної ради Сергія Паращенка.

«Вода у домівки мешканців Раухівки потрапляє з насосної станції, розташованої в селі Зброжківка Новоселівської сільської ради Березівського району. Сталася біда. Старий насос вийшов з ладу і ремонту не підлягає. Люди, які два тижні знаходилися без питної води, звернулися до мене і попрохали допомогти у вирішенні проблеми. Я знайшов потрібне обладнання, яке не було у використанні і, не зважаючи, що ціна була достатньо помірною, мені, пенсіонерові, вона була не під силу. Тож я звернувся до голови обласної ради Сергія Паращенка і описав йому проблему людей. Він швидко вивчив питання та допоміг з фінансуванням. На травневі свята новий насос було встановлено та запущено. Вода знов з’явилась у домівках місцевих мешканців. Люди вдячні», – розповідає Олександр Адзеленко.

На думку депутата остаточно проблема не вирішена. Щоб не повертатися до питання з водопостачанням у даному населеному пункті на десяток років, потрібно встановити два насоса для закачування води з села Зброжківка Березівського району та резервуар для води ємністю 100 тон, який необхідно утеплити, а насос, який нещодавно встановили, залишити як резервний.

1 2

Повернутися назад