65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Відкриття сьомого Одеського міжнародного кінофестивалю

15-07-2016
HAK_7042

Сьогодні відбулося урочисте відкриття сьомого Одеського міжнародного кінофестивалю, який проводиться вже традиційно у середині липня.

Оцінює Міжнародну конкурсну програму і вручає призи за найкращі фільми, режисуру, акторську роботу міжнародне журі. Головний приз фестивалю є статуетка «Золотий Дюк». У Міжнародну конкурсну програму входять фільми з усього світу, в основному міжнародні або національні прем’єри.

Саме Одеський міжнародний кінофестиваль дозволить скласти найбільш точне уявлення про стан справ в українському кіно, адже тут відбудуться прем’єри найбільш очікуваних  фільмів. Нагороду отримають переможці у категоріях «Кращий фільм», «Краща режисерська робота» і «Краща акторська робота». Позаконкурсні програми включають ретроспективи, збірки новітніх фільмів різних країн, ексклюзивні прем’єри та фестивальні хіти. Національна конкурсна програма складається з новітніх фільмів, знятих в Україні.

«Одеський міжнародний кінофестиваль вже став традиційним комунікативним майданчиком для кінематографістів з усього світу. Основна мета кінофестивалю – це підтримка та розвиток кінематографічного мистецтва і кіноіндустрії на території України. В Одесі кіно люблять, кіно цінують, знімають його. Фільми Одеської кіностудії відомі кожному жителю України. Тут охоче знімають й інші кіностудії. Сюди приїздять на зйомки  та на відпочинок  зірки кіноіндустрії з ближнього та далекого зарубіжжя. Не випадково для відкриття фестивалю обрано саме Одеський оперний театр – адже він символ Одеси. Взагалі, я сподіваюсь, що таких заходів в Одесі буде якомога більше. Фестиваль підвищує рейтинг нашого міста, а також залучає до нашого регіону багатьох туристів з усіх куточків світу. Нехай у цей рік кінофестиваль засяє новими відкриттями, новими іменами, відомими прізвищами і новими сюжетами. Нехай Одеса подарує цікаві теми та захват від щирості та привітності одеситів» – зазначив на відкритті  міжнародного кінофестивалю голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Також в урочистостях з нагоди відкриття сьомого Одеського міжнародного кінофестивалю взяли участь відомі актори, режисери, співаки та політики серед яких були заслужений артист України Олег Філімонов, народні артисти України Георгій Делієв, Борис Барський, Олег Школьник, співачка Ганна Завальська, народний депутат Павел Унгурян тощо.

 

Повернутися назад