65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Відбулося засідання погоджувальної ради щодо реалізації карантинних заходів, пов’язаних з протидією поширення коронавірусу

23-03-2020
DSC_1740

Голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко провів засідання погоджувальної ради за участі першого заступника голови обласної ради Вадима Шкарівського, заступника голови обласної ради Юрія Дімчогло, голів постійних комісій обласної ради, керівників депутатських груп і фракцій, голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Куцого та його заступників, депутатів Верховної Ради України, представників структурних підрозділів обласної державної адміністрації та обласної ради.

На початку засідання Сергій Паращенко поінформував колег про порядок роботи погоджувальної ради: «Ми зібралися тут, щоб обговорити ситуацію в Одеській області з приводу реалізації карантинних заходів, пов’язаних з протидією поширення коронавірусу. Сьогодні о 12.00 відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, на якій розглядалося питання з приводу перерозподілу 40 мільйонів гривень в рамках обласної цільової програми «Доступна медицина» та питання перерозподілу залишку коштів медичної субвенції за 2019 рік. Це дозволить захистити наших медиків і надати їм необхідні засоби захисту та закупити апарати штучної вентиляції легенів. Хочу вкотре звернути увагу всіх без винятку – особисто я, як голова обласної ради, а так само депутати обласної ради готові зробити все необхідне і можливе в рамках наших повноважень для того, щоб пом’якшити удар в регіоні, пов’язаний з поширенням інфекційного захворювання Covid -2019».

Далі про ситуацію в Одеській області щодо реалізації карантинних заходів, пов’язаних з протидією поширення інфекційного захворюванню Covid -2019 зібрання інформувала в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Оксана Рокунець-Сорочан.

Після чого депутати перейшли до обговорення головних проблем регіону та пропонували можливі шляхи їх вирішення. Зокрема, депутати пропонували транспортно-охоронні послуги патрульним, правоохоронцям, медичним та працівникам житлово-комунальної сфери на період карантину. Також з боку депутатського корпусу було зауважено про недостатню поінформованість сільського населення Одеської області щодо інфекційного захворювання Covid-2019. Депутати вважають, що через весняно-польові роботи люди не мають часу аналізувати інформацію у ЗМІ щодо поширення та справжньої небезпеки коронавірусу, не дотримуються порад із запобігання поширення інфекційних хвороб.

Сергій Паращенко звернувся до голови ОДА Максима Куцого з проханням врахувати усі побажання та пропозиції депутатів.

DSC_1739 DSC_1740 DSC_1754 DSC_1762 DSC_1764 DSC_1765 DSC_1773 DSC_1697 DSC_1699 DSC_1700 DSC_1708 DSC_1711 DSC_1716 DSC_1718

Повернутися назад