65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Відбулося спільне засідання комісій з питань транспорту та законності 

29-09-2022
DD920755-CD68-48F1-8027-2F02B82A6EE6

28 вересня під головуванням депутатів Юрія Крука та Олексія Семенцова відбулося спільне засідання постійних комісій Одеської обласної ради з питань транспортно-комунікаційної інфраструктури, морегосподарського комплексу та цифрового розвитку та з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

На порядку денному було два питання — про стан безпеки дорожнього руху в Одеській області, а також про розгляд заяви адвоката Олексія Ушакова щодо проблемних питань пасажирських перевезень в регіоні під час воєнного стану.

Адвокат заявив про порушення прав перевізників з боку представників Управління патрульної поліції в Одеській області та Відділу державного нагляду в Одеській області Державної служби України з безпеки на транспорті. Він попросив депутатів втрутитися для врегулювання ситуації.

Щодо обох питань члени комісій заслухали представників Державної служби з безпеки на транспорті та патрульної поліції. Як результат вони вирішили рекомендувати провести роз’яснювальну роботу з особовим складом обох відомств щодо дотримання норм законодавства та недопущення зловживань.

Підбиваючи підсумки, депутати визнали роботу Управління патрульної поліції в Одеській області незадовільною. Вони назвали формальним підхід патрульних до вирішення питань безпеки дорожнього руху на території Одеської області, зокрема через відсутність належного реагування на систематичний відстій великовагових транспортних засобів з порушенням правил дорожнього руху на Хаджибейській дамбі та вулицях Церковна, Одарія, Балтська дорога та інших в Одесі. 

У зв’язку з цим депутати вирішили підготувати спільне звернення від двох комісій до міністра внутрішніх справ України щодо проведення перевірки на відповідність займаній посаді начальника Управління патрульної поліції в Одеській області Дмитра Хмарука та винести питання щодо підтримки цього звернення на чергову сесію обласної ради.

Повернутися назад