65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Відбулася десята сесія Одеської обласної ради VIII скликання

25-01-2022
1B1376F0-C5F5-4820-B011-02C9667B1E57

25 січня відбулося пленарне засідання десятої позачергової сесії Одеської обласної ради VIII скликання. На порядку денному було десять питань.

Відтак, депутати підтримали внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Одеської області на 2019-2023 роки «Аграрна Одещина». Згідно з цим рішенням, 10 млн грн у рамках програми будуть перенаправлені на часткову компенсацію борошна, що закуповується для виготовлення хліба простої рецептури. Таке рішення дозволить зупинити зростання цін. Одна буханка хліба буде коштувати на дві гривні дешевше.

«Необхідність внесення цих змін є спільною позицією обласної державної адміністрації та обласної ради — задля стабільності в ціновій ситуації на соціально важливі продукти, яким в першу чергу є хліб. Проект рішення було опрацьовано та підтримано профільними комісіями обласної ради», — підкреслив голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

Депутати також внесли зміни до рішення обласної ради від 17 грудня 2021 року «Про обласний бюджет Одеської області на 2022 рік». Серед іншого зміни передбачають виділення коштів на проектування та встановлення кисневих станцій у Одеській обласній клінічній лікарні та Одеському обласному онкологічному диспансері, а також розроблення проектно-кошторисної документації на встановлення кріоциліндрів у цих закладах.

Під час засідання було підтримано два проекти звернень депутатів Одеської обласної ради. Перший стосується приватизації Одеського заводу шампанських вин. Відтак депутати звернуться до Фонду державного майна України і Міністерства культури та інформаційної політики з проханням не допустити будівництво бізнес-центру або житлової нерухомості в охоронній зоні та забезпечити збереження пам’яток архітектури, що розташовані на території заводу.

У другому зверненні мова йде про необхідність посилення боротьби за національні інтереси України. 

«Цим рішенням депутати Одеської обласної ради засвідчили, що підтримують дії Президента України Володимира Зеленського як Гаранта Конституції на шляху до зміцнення національної безпеки», — пояснив Григорій Діденко.

Під час засідання також було підтримано проекти Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України з нагоди 90-річчя утворення Одеської області та Про клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України та Грамотою Верховної Ради України з нагоди 100-річчя заснування Одеського державного університету внутрішніх справ.

Повернутися назад