65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вакцинація та робота опорних лікарень: медична комісія облради провела виїзне засідання в Ізмаїлі

17-05-2021
CE375D56-42E8-4884-8249-5F3AA59F70AA

Постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики провела перше виїзне засідання в Ізмаїлі 14 та 15 травня. 

На порядку денному — три питання: реалізація медичної допомоги і соціальних послуг у форматі новоутвореного Ізмаїльського району, проведення вакцинації проти COVID-19 та робота опорних закладів для госпіталізації хворих на коронавірус.

За підсумками засідання було окремо виділено питання укладання ізмаїльськими медзакладами договорів з Національною службою здоров’я України. 

«Контракти були заключені запізно, і вже у середині року може бути припинено фінансування, зокрема опорних лікарень. Це може призвести до серйозних проблем», — зазначив секретар комісії, голова Ізмаїльської райдержадміністрації Родіон Абашев. 

Для обговорення цієї проблеми представники НСЗУ будуть запрошені на наступне засідання комісії. 

«Наша комісія завжди відкрита до вирішення проблемних питань та до обговорення перспектив розвитку з кожним закладом охорони здоров’я, незважаючи на форму власності та підпорядкування», — підкреслив голова комісії Дмитро Чапір. 

Після засідання депутати відвідали Дунайську обласну лікарню та Ізмаїльську міську центральну лікарню, які приймають хворих на коронавірус, а також дитячу поліклініку та Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини. В останньому, за словами заступниці голови постійної комісії Юлії Чухало, виховуються 125 дітей з усього півдня Одеської області.

Повернутися назад