65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вадим Шкарівський взяв участь в науково-практичному семінарі «Напрацювання підходів до створення науково-технологічного кластеру як інструменту впровадження космічних технологій, інструментів ГІС та діджиталізації в інтересах розвитку Причорноморського регіону»

11-08-2020
4

Перший заступник голови обласної ради взяв участь в науково-практичному семінарі «Напрацювання підходів до створення науково-технологічного кластеру як інструменту впровадження космічних технологій, інструментів ГІС та діджиталізації в інтересах розвитку Причорноморського регіону».

На початку Вадим Шкарівський привітав учасників семінару та відзначив, що спільною метою семінару є досягнення сталого розвитку економіки та громад Причорноморського регіону України за рахунок впровадження космічних технологій, а ті цілі, які планується досягнути, є дуже цікавими для Одеської області, зокрема:

– агро-екологічний моніторинг та розробка прогнозів розвитку регіону з використанням інформації космічних систем;

– моніторинг суходолу, водних об’єктів та атмосфери розробка прогнозів розвитку регіону з використанням інформації космічних систем;

– інформаційне забезпечення точного землеробства в регіоні;

– застосування високоточної навігації для задоволення потреб підприємств та організацій Причорноморського регіону.

«Ми зібрались для напрацювання ряду практичних кроків щодо створення науково-технологічного кластеру в інтересах розвитку Причорноморського регіону. Одеська обласна рада завжди підтримує ініціативи, направлені на розвиток Одеської області, адже в умовах сьогодення, шляхи поєднання науки та практики є важливим кроком для цього. Ми всі знайомі з проблемою посухи, яка спіткала нашу область цього року і фактично поставила на межу виживання агропромисловий комплекс нашого регіону. Одеська обласна рада провела засідання круглого столу на тему прогнозу змін клімату та їх впливу на агропромисловий комплекс області на майбутні п’ять років та утворила робочу групу для планування ефективного землеробства в регіонах північного Причорномор’я України в умовах суттєвих кліматичних змін. Ми зажди відкриті для співпраці. Вважаю, що дані, які будуть отримуватись завдяки Національному центру управління та випробувань космічних засобів, а особливо ті, які стосуються моніторингу та розробки прогнозів розвитку нашого регіону, будуть дуже корисним інструментом для передчасного інформування органів державної влади та місцевого самоврядування, а також підприємств Одеської області  про стан сільського, лісового, водного господарств, сприяти захисту довкілля, слідкувати за територіальним розвитком та дорожньою інфраструктурою, попереджати про надзвичайні ситуації та інше. Все це зможе мінімізувати наслідки природних катаклізмів, недобросовісної діяльності суб’єктів господарювання, підвищить інвестиційну привабливість регіону. Наразі розглядається можливість підписання угоди про науково-технічне співробітництво між Національним центром управління та випробувань космічних засобів та Одеською обласною радою», – зазначив Вадим Шкарівський.

1 2 3 4 5 6 7 8

Повернутися назад