65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вадим Шкарівський взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань формування екологічної мережі Одеської області

09-09-2020
DSC_2269

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань формування екологічної мережі Одеської області.

На початку роботи учасники Координаційної ради заслухали директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської області Алана Джіоєва щодо прийнятих заходів природно-заповідного фонду Одеської області.

Далі учасники засідання обговорили перспективи та ознайомилися з концепцією створення нового регіонального ландшафтного парку «Ялпуг і Кугурлуй» на території Болградського, Ренійського та Ізмаїльського районів.

«На наступне засідання необхідно запросити представників громад та органів місцевого самоврядування Болградського, Ренійського та Ізмаїльського районів, оскільки важливо зрозуміти позицію місцевих жителів з приводу цього питання, і, у першу чергу, врахувати інтереси людей. Також важливо детально опрацювати обґрунтування, рекомендації науковців щодо доцільності створення ландшафтного парку, і заслухати пропозиції землекористувачів. Окрім цього потрібно визначити шляхи фінансування такого екологічного проекту», – зауважив Вадим Шкарівський та додав, що сьогодні в області ми маємо низку першочергових екологічних питань, які потребують втручання з боку представників влади всіх рівнів, зокрема – це відновлення гідрологічного режиму екосистеми Придунайських озер та водозабезпечення Болградського, Ренійського, Кілійського та Ізмаїльського районів, відновлення водних ресурсів у басейні Куяльницького лиману та інші.

Також на засіданні обговорювалося питання щодо перетворення регіонального природного парку «Тилігульський» на національний природний парк з включенням його до складу акваторії Тилігульського лиману та прибережних територій у межах Одеської та Миколаївської областей.

DSC_2220 DSC_2234 DSC_2241 DSC_2244 DSC_2255 DSC_2258 DSC_2264 DSC_2269 DSC_2272 DSC_2274

Повернутися назад