65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вадим Шкарівський відвідав Тарутинський район

07-05-2020
4 (5)

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський з робочим візитом побував у Тарутинському районі. Спільно з депутатом обласної ради Олександром Кащі вони відвідали Тарутинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-ліцей-дошкільний навчальний заклад» та Березинський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», де обговорили з місцевим керівництвом і директорами шкіл основні проблеми освітніх закладів. Виявилося, що в Тарутинському районі досі не створено жодної опорної школи та не внесено районною адміністрацією на розгляд районної ради питання про створення опорних шкіл. У результаті чого документи по навчальним закладам, які претендують на те, щоб стати опорними, не були направлені в Департамент освіти і науки ОДА.

В рамках робочого візиту Вадим Шкарівський з Олександром Кащі відвідали 35-у Державну пожежно-рятувальну частину в смт Тарутине, ознайомилися з її роботою, поспілкувалися з колективом та обговорили першочергові проблеми та  шляхи їх вирішення. Пізніше оглянули недобудований дитячий садок, який знаходиться в смт Березине Тарутинського району. На завершення його будівництва в 2020 році передбачено фінансування в розмірі 9 млн грн. з бюджету розвитку Одеської області. Дитсадок розрахований на 80 дітей і побудований за європейськими стандартами. Закінчення будівництва дасть додаткові можливості для соціального розвитку селища, оскільки кількість дітей дошкільного віку в селі перевищує 280 осіб. Тож на сьогоднішній день існує суттєва потреба в функціонуванні даного дошкільного закладу.

«Дуже корисним і продуктивним вийшов наш спільний з Олександром Кащі робочий візит у Тарутинський район. Нам вдалося виявити проблему з опорними школами, найближчим часом спільно з районною владою, я впевнений, нам вдасться її вирішити. Ми докладемо максимум зусиль, щоб в цьому році був добудований сучасний, європейського зразка, дитячий садок в селищі Березино. А також ми найближчим часом будемо намагатися допомогти Тарутинській пожежній частині», – підкреслив Вадим Шкарівський.

1 (3) 1 2 (2) 2 (3) 2

3 (3) 3 4 (0) 4 (2) 4 (3) 4 (4) 4 (5) 5

Повернутися назад