65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вадим Шкарівський відвідав Савранський район

15-11-2019
10

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський з робочим візитом відвідав Савранський район та взяв участь в сесії районної ради. Головне питання порядку денного було звернення депутатів Савранського районної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерству екології та природних ресурсів України про відкликання ліцензії з метою недопущення відкриття графітного кар’єру на території Зарічної ділянки Завалівського родовища, розташованого в Савранському районі Одеської області.

Сесійна зала зібрала депутатів і жителів всього Савранського району, які виступили проти відкриття кар’єру. Вадим Шкарівський підкреслив: «Одеська обласна рада проголосувала за відмову в наданні погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобутку графіту. Однак, це не завадило надати цей дозвіл підприємству ТОВ «Українська постачальна група». На сесії виступили депутати районної ради, жителі Савранського району, представники компанії розробника кар’єра. Після обговорення, було одноголосно підтримано вищевказане звернення.

Другим питанням порядку денного сесії розглядалося питання про звернення депутатів Савранського районного ради Одеської області до Президента України, Прем’єр-міністру України, Голові Верховної Ради України з приводу майбутнього продажу землі, в якому депутати та мешканці району висловили свою однозначну позицію щодо недопущення поспішного відкриття ринку землі та необхідність законодавчо закріпити заборону іноземцям скуповувати українські землі. Це звернення також було одноголосно підтримано.

По завершенню пленарного засідання Вадим Шкарівський, спільно з мешканцями села відвідав Савранську району лікарню, на базі якої планується відкриття відділення паліативної допомоги (пацієнтам, хворим на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД, а також допомоги хворим з прогресуючим захворюванням на останніх стадіях, які не підлягають лікуванню, спрямованому на одужання). Жителі району виступають категорично проти відкриття такого відділення в центрі селища Саврань, поруч з дитячим садком, школою, бібліотекою та іншими соціально-значимими об’єктами.

«Постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики обласної ради, на своєму засіданні прийняла рішення відкласти розгляд питання про створення відділення паліативної допомоги, до прийняття Савранською районною радою рішення про затвердження місцевої програми паліативної медичної допомоги. Тож подальша доля відкриття даного відділення залежатиме від рішення депутатів районної ради», – пояснив перший заступник голови Одеської обласної ради.

00 0 1 2 3 6 6a 6t 7 8 9 9h 10

Повернутися назад