65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вадим Шкарівський відвідав Болградський район

04-06-2020
9

В ході робочого візиту до Болградського району перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський спільно з міським головою  Болграду Сергієм Димитрієвим, заступником голови Болградської районної ради Михайлом Садаклієвим, представниками Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю відвідали насосну станцію в селі Оксамитне Болградського району.

З даної станції, місто Болград забезпечується питною водою з поверхневого водозабору на озері Ялпуг. Нажаль цього року, у зв’язку з  низьким рівнем річки Дунай, нормальний проектний рівень озера з 2,8 метрів, вже впав до 1,9 метрів. З урахуванням природного випаровування, посухи на Півдні Одеської області, що тягне за собою використання води для поливу та зрощення сільськогосподарських культур, є загроза щодо нормального  водопостачання міста Болград, особливо в літній період.

«Підхід до цього питання повинен бути комплексним, починаючи з розчистки каналів, які з’єднують Придунайські озера з річкою Дунай та ремонту гідротехнічних споруд і закінчуючи примусовою підкачкою води до нормальних проектних рівнів озер. Нажаль, зміни клімату також вносять свої корективи. Я вже більше чотирьох років займаюся проблемою водозабезпечення Бессарабії і буду продовжувати шукати шляхи її вирішення», – підкреслив перший заступник голови обласної ради.

Після цього Вадим Шкарівський відвідав село Баннівка Болградського району та спільно з Баннівським сільським головою Віктором Генчевим відвідали місцеву загальноосвітню школу та Будинок культури, поспілкувались про проблеми села та його подальший соціально-економічний розвиток.

1 2 3 5 6 7 9 10 13 16 18 19

Повернутися назад