65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

Вадим Шкарівський провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеціїї в Україні

16-09-2020
DSC_2964

Перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеціїї в Україні паном Тобіасом Тибергом.

Від Одеської обласної ради у заході також взяла участь начальник управління з питань економіки, бюджету, інвестицій та міжнародного співробітництва апарату обласної ради Ірена Надем’янова.

Це перший робочий візит пана Тобіаса Тиберга до Одеської області, метою якого є знайомство з областю і містом, а також обговорення питання двостороннього співробітництва у сферах економіки та інвестицій.

Швеція з 90-х років проводить політику підтримки децентралізації в Україні, тому особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням завершення реформи децентралізації в Україні та обміну досвідом із шведськими колегами.

Вадим Шкарівський привітав почесного гостя та зазначив: «Одеська область – найбільша область в Україні. Вона має багату культурну спадщину, економічний, туристично-рекреаційний потенціал та інвестиційну привабливість. Наша область є прикладом привітності, мирного і толерантного проживання 133 національностей.

В свою чергу Одеська обласна рада, як орган місцевого самоврядування, зацікавлена політикою добросусідства та відкрита до міжнародної співпраці для розширення можливостей щодо ефективного співробітництва. Вважаю, що в пріоритеті повинні бути місцеві проекти, які відіграють провідну роль у розбудові населених пунктів, розвитку інфраструктури та соціальної сфери».

Окрім цього Вадим Шкарівський окреслив коло актуальних проблем, з якими зіштовхнулися об’єднані територіальні громади та розповів про основні фактори, що сприяють та заважають реалізації реформи. Зокрема, йшлося про бюджетну децентралізацію, новий адміністративно-територіальний розподіл Одеської області, майбутні повноваження представництв органів місцевого самоврядування та державної влади.

Наприкінці зустрічі сторони засвідчили взаємну повагу, подякували за конструктивний діалог та домовилися про розширення двостороннього співробітництва між Одеським регіоном та Швецією.

DSC_2910 DSC_2925 DSC_2939 DSC_2942 DSC_2946 DSC_2948 DSC_2964

Повернутися назад