65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Рені тривають роботи з розчистки балки Баланешти

15-02-2018
1

В місті Рені розпочато реалізацію проекту реконструкції комплексу водопропускних та перегороджуючих споруд по балці Баланешти, яка відводить воду, що збирається під час сильних опадів, до озера Кагул. Але через сільськогосподарську діяльність, спрямлення русел малих рік та в процесі замулювання і заростання очеретом балка перестала повноцінно виконувати свою функцію. В результаті цього вода, що збиралась у балці, призводила до затоплення районів міста, що знаходяться у низині.

Для вирішення цього питання з обласного бюджету на проведення робіт з розчистки балки Баланешти заплановано виділити 4 млн. 950 тис. грн. Наразі на проведення земельних робіт вже переведений перший транш у розмірі 1 млн. 440 тис. грн.

Зараз за допомогою спеціального бульдозера проводяться роботи з поглиблення русла балки від залізничного моста шириною 25 м по дну. Інший бульдозер займається розчисткою заплави, яку теж планується поглибити, від очерету та чагарників. Роботи проводить будівельна організація ПАТ «ПМК-15» «Дунайводобуд».

За словами Ренійського міського голови  Ігоря Плехова, всі жителі міста дуже добре пам’ятають руйнівні наслідки підтоплень. Тому розчистка балки Баланешти  ̶  це життєво необхідний проект для городян. Окрему подяку Ігор Плехов висловив голові обласної ради Анатолію Урбанському та депутатському корпусу за підтримку і сприяння у реалізації цього проекту.

«Розчистка балки Баланешти  ̶  це невідкладні заходи по протидії підтопленню житлових районів міста Рені. Наразі керівними органами області при взаємодії з профільними спеціалістами, службами і представниками місцевої влади розроблена ціла низка заходів із протидії підтопленням у південних районах Одеської області»,  ̶  повідомив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

1 2 3

Повернутися назад