65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській області збільшується кількість усиновлень

30-09-2021
0C9C7806-2F73-421D-8C38-B5A3D0D2FCFA

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Депутати Одеської обласної ради ведуть постійну роботу над підвищенням його рівня у своїх округах та акцентують увагу на тому, що кожній дитині потрібні турботливі та відповідальні батьки.

Також з початку року депутати усіх фракції взяли шефство над обласним Центром соціально-психологічної реабілітації дітей, що на вулиці Василя Стуса в Одесі, тому на день народження кожної дитини особисто приїжджають привітати іменинника і вручити подарунок, який він сам замовив.

За інформацією служби у справах дітей Одеської облдержадміністрації, станом на 30 вересня загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області становить 5 121. Водночас під опікою чи піклуванням громадян перебуває 3 766 дітей. 

Як зазначила начальник служби Наталія Утюпіна, пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залишається усиновлення.

Наразі кількість кандидатів в усиновлювачі в регіоні становить 106 осіб. З початку року на обліку з усиновлення перебували 1 229 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 109 дітей вже усиновлено. 71 дитину усиновили громадяни України, 38 дітей — іноземні громадяни.

Для порівняння: за аналогічний період минулого року була усиновлена 81 дитина, з них громадянами України — 55 дітей, іноземними громадянами — 26 дітей.

«Від усієї обласної ради хочу подякувати тим людям, які усиновлюють дітей та дарують їм своє тепло і увагу. Вважаю, що це люди з великим серцем і такі, що не бояться відповідальності», — зауважив голова обласної ради Григорій Діденко. 

Додамо, що з початку цього року під опіку та піклування було влаштовано 314 дітей, припинено — над 342 дітьми. 

Наразі в області функціонують 52 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 373 дитини, та 189 прийомних сімей, в яких виховуються 358 дітей. З початку року на базі прийомних сімей було створено три дитячих будинків сімейного типу, в які було влаштовано 14 дітей.

До Дня усиновлення Служба у справах дітей Одеської облдержадміністрації проводить конкурс «Чому я став усиновлювачем, опікуном, піклувальником, прийомним батьком/матір’ю, батьком/матір’ю-вихователем». Всі учасники конкурсу підготували короткі відеоролики про свою родину.

Переможці визначаться за кількістю лайків на офіційній сторінці служби у Facebook. 30 вересня відбудуться підрахунки голосів. Переможці будуть урочисто нагороджені обласною радою під час святкування Дня усиновлення.

Повернутися назад