65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській області відзначають День Збройних Сил України

06-12-2021
753ABFAE-27B4-4A6A-9BE5-C32213E95DCE

6 грудня відзначається День Збройних Сил України. В Одесі святкування розпочалося з урочистого покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Аналогічні заходи проходять по всій області.

У покладанні квітів взяли участь військові, керівники міста, району та області, зокрема голова Одеської обласної ради Григорій Діденко, а також громадськість. Потім урочисте святкування 30-річчя Збройних Сил України проходило в Будинку офіцерів, де військовослужбовців привітав міністр оборони України Олексій Резніков. 

Голова обласної ради також привітав особовий склад військових частин Одеського гарнізону та вручив почесні грамоти — за зразкове виконання службових обов’язків, відданість справі захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України. Їх отримали майор Ігор Бохонюк, мічман Олександр Жолтий, майор Віктор Марченко та старший сержант Ольга Соловйова.

«Сьогодні наша країна має справді потужну армію. І головне в ній — не зброя, а щире бажання військових боротися, захищати свою державу. Коли воно є, безсилим стає і запеклий ворог, — підкреслив Григорій Діденко. — Ми знаємо, за що ми насправді боремося і яка ціна поразки. За вами — цілий український народ, і він вірить в вас, молиться саме за вас, оплакує кожну втрату, і для нього ви — герої. Всі без виключення».

Ввечері святкові заходи будуть проходити на Морському вокзалі в Одесі.

Повернутися назад