65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській області проаналізують регіональне замовлення на робітничі кадри 

11-05-2021
9402244F-DF1C-4A37-A6B6-9BBB49DA419B

Регіональне замовлення на підготовку робітничих кадрів в Одеській області повинно чітко відповідати потребам ринку праці.

Про це йшла мова під час селекторної наради облдержадміністрації 11 квітня. До заходу долучились керуючий справами апарату обласної ради Олександр Балан та депутати.

Як розказав директор департаменту освіти і науки ОДА Олександр Лончак, зараз система професійної освіти Одеської області складається з 36 державних закладів. Наразі проводиться модернізація мережі, зокрема шляхом об’єднання та створення потужних багатопрофільних центрів. 

Оптимізація має на меті відійти від дублювання професій у закладах, що розташовані поряд. Але водночас треба приділити увагу тому, які саме робітничі спеціальності зараз більш необхідні. Попередній аналіз регіонального замовлення на 2021 рік викликає сумніви.

Під час наради Олександр Лончак звернувся до голів ОТГ, районних рад та адміністрацій з проханням спільно з керівниками закладів професійної освіти проаналізувати реальну потребу у робітничих кадрах на місцях. 

Директора департаменту фінансів ОДА, депутатка обласної ради Марина Зінченко в свою чергу зауважила, що необхідно здійснити моніторинг регіональних ринків праці та сприяти працевлаштуванню випускників закладів професійної освіти.

Повернутися назад