65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській області працює Програма розвитку фізичної культури і спорту

28-08-2017
1503838772_ukr_bronze_2017_02

Одним з основних завдань щодо реалізації обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту в Одеській області на 2014-2017 роки є забезпечення підготовки та участі спортсменів і збірних команд у чемпіонатах України, Х Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, чемпіонатах Європи і світу, Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, тощо.

Програмою передбачено удосконалення підготовки спортсменів до складу національних команд, спроможних конкурувати на світовому рівні за медалі найвищого ґатунку та створення максимально сприятливих умов для спортсменів, як то – отримання щомісячної грошової підтримки провідним спортсменам Одеської області в розмірі 3 тис. грн. Слід зазначити, що в рамках Програми 40 спортсменів Одещини отримують дану грошову підтримку. (Для порівняння в інших областях України існує система разового заохочення).

В цьому році найголовнішими для Одеської області стали XXIII Міжнародні дефлімпійські ігри, що проходили у місті Самсун (Туреччина) з 18 по 30 липня та Х Всесвітні спортивні ігри з неолімпійських видів спорту, які проходили у польському Вроцлаві з 20 по 30 липня.

На змаганнях у Туреччині від Одеської області виступили 16 спортсменів з порушеннями слуху і привезли 20 медалей. На іграх у Польщі спортивну честь України захищали 8 одеситів, із них 6 спортсменів повернулися з медалями – по дві в кожній номінації.

«За всі роки незалежності Україна не досягала таких висот на змаганнях подібного рівня. У Всесвітніх іграх взяли участь 102 країни, ми увійшли в десятку кращих і зайняли 5-те місце. Треба відмітити, що серед спортсменів подібні змагання цінуються вище, ніж Чемпіонати світу», – зазначив Євген Назаренко, заступник начальника управління молодіжної культури та спорту, начальник відділу фізичної культури та спорту ОДА.

На чемпіонаті світу в чеському місті Рачіце спортсмен з Одещини (м. Южне) Олег Кухарик здобув бронзову нагороду на одиночній байдарці (к-1) на дистанції 500 метрів. Це перша медаль світового рівня у змаганнях серед дорослих. Наприкінці липня южненський байдарочник став чемпіоном світу серед молоді на цій самій дистанції.

Одним із бронзових призерів на чемпіонаті світу-2017 в каное-четвірка (с-4) на дистанції 1000 м також став спортсмен з міста Южне – Денис Коваленко. (До складу с-4 команди увійшли полтавчани Едуард Шеметил, Денис Камерилов та Віталій Вергелис зі Львову.)

«Одеська область може пишатись своїми спортсменами. Ми працюємо над створенням максимально сприятливих умов для розвитку молодого спортивного резерву на півдні України»,  ̶  підкреслив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Повернутися назад