65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській області організують робочу групу з питань створення парку «Ялпуг-Кугурлуй»

02-04-2021
853585A0-6EB5-4DF5-88BD-A4A1508DECC4

В Одеській області буде створена робоча група для вивчення доцільності створення регіонального ландшафтного парку «Ялпуг-Кугурлуй». 

Відповідне рішення 1 квітня прийняла постійна комісія з питань екології, природокористування, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків.

Парк необхідний для збільшення відсотка природно-заповідного фонду області, який наразі нижче середнього по Україні. Орієнтовна площа — понад 30 тисяч га. Проте доцільність створення парку саме на цій території викликає у депутатів сумніви.

На засідання 1 квітня приїхали мер міста Рені Ігор Плєхов та мер Болграду Сергій Димитрієв, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, депутати громад Ізмаїльського та Болградського районів. Вони повідомили, що отримали численні звернення з невдоволенням. Місцеві жителі вважають, що створення парку біля їх сіл значно вплине на їх традиційний спосіб життя, зокрема рибалки втратять роботу — водосховища активно зариблюються.

На засідання були запрошені представники департаменту екології Одеської облдержадміністрації, які розробили проєкт, та заступник голови облдержадміністрації Олег Муратов. Він запевнив, що без участі громад дане питання вирішуватися не буде. 

«Враховуючи важливість цього питання, вважаю за необхідне створити робочу групу, до якої увійдуть представники громад, ОДА та екологічної громадськості, а також здійснити виїзд на місце для подальшого напрацювання спільного рішення», — запропонував голова постійної комісії Валентин Волканов.

Всі члени комісії підтримали дану пропозицію.

Повернутися назад