65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській області оновлять конкурс на найкращий благоустрій населеного пункту

01-04-2021
DF8F527F-C7D9-4BB9-8235-A9C721C1FD1B

На наступну сесію обласної ради планується винести проєкт рішення про щорічний конкурс на найкращий із благоустрою сільський населений пункт Одеської області.

Як повідомив керуючий справами апарату Одеської обласної ради Олександр Балан, у разі якщо депутати його підтримають, села змагатимуться в трьох територіальних групах — південь, центр та північ області.

У кожній групі переможці отримають грошові нагороди на подальший благоустрій своїх сіл. Населені пункти, які посіли перші місця у групах, отримають по 400 тисяч гривень, другі місця — по 300 тисяч, треті — по 200 тисяч. Тобто загальний призовий фонд конкурсу — 2 мільйони 700 тисяч гривень.

Конкурс з благоустрою проводиться від 1999 року — з метою підтримки діяльності та активізації ініціатив органів місцевого самоврядування у вирішенні питань благоустрою, збереженні інфраструктури, історичних, культурних і природних пам’яток.

Цьогоріч конкурс міських, селищних та сільських територіальних громад області буде проводитися серед сіл з визначенням номінанта «Найкращий сільський населений пункт». Планується, що він триватиме до 15 вересня.

«У чинному положенні учасниками конкурси є сільські та селищні ради, а ми пропонуємо, враховуючи процес децентралізації, щоб подання мали змогу надавати сільські, селіщні, міські ОТГ, але саме щодо сільського населеного пункту у відповідній громаді», — пояснив Олександр Балан.

Зараз відповідний проєкт рішення розглядають депутатські комісії. Зокрема, 31 березня його підтримали постійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики та гласності, прав людини, свободи слова та інформації, постійна комісія з питань міжрегіонального та міжнародного співробітництва та постійна комісія з питань транспортно-комунікаційної інфраструктури, морегосподарського комплексу та цифрового розвитку.

Повернутися назад