65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одеській обласній клінічній лікарні облаштовано новий заїзд для спеціалізованої медичної техніки

18-07-2018
DSC_8488

В Одеській обласній клінічній лікарні завершено роботи з благоустрою прилеглої території. Зокрема тут було створено новий заїзд для спеціалізованої медичної техніки. Кошти на проведення робіт виділено з обласного бюджету в рамках обласної цільової програми «Здоров’я» на 2014-2018 роки.

Довідково: КУ «Одеська обласна клінічна лікарня» – багатопрофільна лікувальна установа, яка забезпечує висококваліфіковану спеціалізовану медичну допомогу населенню та надає лікувально-діагностичну, планово-консультативну і організаційно-методичну допомогу закладам охорони здоров’я області. Заснована лікарня у 1896 році, на базі міської лікарні на Слобідці, у 1983 році її переведено у нові приміщення, спеціально збудовані для обласної лікарні, на масиві Котовського. У лікарні 970 місць, у тому числі і 160 ліжок перинатального одеського центру. Також до її складу входять: поліклініка, розрахована на прийом до 500 хворих в одну зміну по 28-ми різним медичним напрямках, Обласний Центр планування сім’ї, здатний прийняти до 120 відвідувачів в одну зміну.

«До обласної лікарні був всього один заїзд, що створювало аварійні ситуації та ускладнювало рух автомобілів швидкої допомоги під час екстреної доставки пацієнтів. У зв’язку з цим було прийнято рішення зробити новий окремий заїзд, а на місці старого – відповідно виїзд. Це має позитивно вплинути на оперативність роботи медичної техніки. Загальна вартість робіт склала 1 мільйон 155 тисяч гривень. На  ці кошти постелено нове асфальтне покриття загальною площею 600 квадратних метрів, нанесено дорожню розмітку, встановлено бордюри, дорожні знаки, на пішохідній зоні покладено тротуарну плитку. Роботи було проведено за три тижні», – розповів начальник управління обласної ради з майнових відносин Віктор Лунгул.

«На сьогоднішній день у медичній сфері дуже багато нагальних питань, які потребують негайного вирішення. Ми докладаємо чималі зусилля задля відновлення матеріально-технічної бази, благоустрою територій медичних закладів по всьому регіону. Зокрема, у цьому році в рамках обласної цільової програми «Здоров’я» реалізуються проекти, спрямовані на покращення якості медичних послуг та умов перебування пацієнтів і у районних, міських лікарнях, сільських амбулаторіях, ФАПах», – повідомив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

DSC_8478 DSC_8479 DSC_8480 DSC_8487 DSC_8488 DSC_8515 DSC_8520

Повернутися назад