65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одесі відбувся захід, присвячений Дню захисника України

14-10-2019
DSC_8586

З нагоди Дня захисника України в Одесі відбулися спільний молебень представників різних конфесій та церемонія покладання квітів на місці спорудження майбутнього меморіалу воїнам Одеси й області, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції (пр-кт Шевченка, 4).

У заході взяли участь: голова Одеської обласної ради Сергій Паращенко, заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло, голова обласної державної адміністрації Максим Куций, заступник Одеського міського голови Анатолій Орловський, військовослужбовці, воїни-учасники АТО, представники духовенства, ветеранських та громадських організацій, волонтери, активісти та мешканці міста.

Захід розпочався з вітальних промов.

«Шановні воїни! Ще з козацьких часів свято Покрови було Днем захисника Вітчизни. Тож, 14 жовтня справедливо вписане у календар української історії, як День захисника України та День Українського козацтва. Низький уклін та глибока повага воїнам, які вступили до лав української армії та стали на захист єдності нашої Держави. Від імені моїх колег-депутатів та від себе особисто вітаю вас зі святом і нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!», – звернувся до усіх присутніх Сергій Паращенко.

Далі представники духовенства прочитали спільну молитву за Україну та всі учасники заходу вшанували загиблих воїнів, які полягли захищаючи кордони й незалежність нашої країни.

Після церемонії покладання квітів відбулось проголошення клятви на вірність Батьківщині ліцеїстів Військово-морського ліцею м. Одеси, а також урочисте нагородження на честь Дня Захисника України.

DSC_8522 DSC_8527 DSC_8529 DSC_8531 DSC_8539 DSC_8541 DSC_8549 DSC_8581 DSC_8586 DSC_8589 DSC_8592 DSC_8596 DSC_8606

Повернутися назад