65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одесі пройшов обласний форум сім’ї

13-06-2018
64244d27-ef6b-4be4-a92e-cd24676990ff

Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський взяв участь у Форумі сім’ї Одеської області. Захід відвідали представники Уряду України, облдержадміністрації, Одеської міськради та місцевого самоврядування, депутати усіх рівнів, сім’ї керівників й представників структурних підрозділів обласної ради з питань сім’ї, освіти, культури та молоді, науковці, спортсмени, освітяни, громадськість.

Форуми сім’ї проходять в кожній області України. Мета заходу – консолідувати зусилля представників органів влади, органів місцевого самоврядування, освітян, релігійних і громадських організацій області, широкої громадськості задля захисту цінностей української сім’ї, формування та реалізації регіональної сімейної політики, заснованої на українських традиційних цінностях.

Проведення Форуму підтримується Міжфракційним депутатським об’єднанням Верховної Ради України «За духовність, моральність і здоров’я України».

У своїй промові Анатолій Урбанський зазначив, що захищена повноцінна сім’я – запорука стабільного майбутнього держави та ознайомив присутніх із Рішенням Одеської обласної ради (від 17 травня 2018 року № 721-VII) Про звернення депутатів Одеської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України щодо захисту інституції сім’ї в Україні.

«Глибоку занепокоєність викликає той факт, що донині на державному рівні не визначено державну стратегію розвитку та підтримки сім’ї. Сьогодні є безліч викликів, які впливають на стан людей і сімей в Україні: сирітство, діти-інваліди та діти з особливими потребами, матері-одиначки, неповні сім’ї, неможливість повноцінно реалізувати свої конституційні права на лікування, навчання, житло, соціальний захист, гідний життєвий рівень. Державна стратегія розвитку та підтримки сім’ї, на думку мешканців Одеської області, повинна базуватися на традиційних для України духовно-моральних християнських цінностях і традиційному для нашого народу розумінні сім’ї, визначених Конституцією України», – повідомив голова обласної ради, цитуючи документ.

242bb7c3-329a-4ef7-9c18-f388ad3bef2d 64244d27-ef6b-4be4-a92e-cd24676990ff

Повернутися назад