Під патронатом Одеської обласної ради в навчально-науковій лабораторії сенсорного аналізу Одеської національної академії харчових технологій з 6 по 7 серпня проводився ІІ Всеукраїнський конкурс виноробної продукції «Одеський залив».
З винами працювало 11 експертів міжнародного рівня, які мають 3-4 рівень WSET (Wine & Spirit Education Trust). Зразки оцінювали за методологією регламенту OIV (International Organisation of Vine and Wine).
Всього було оцінено 176 представлених зразків, які надали 38 підприємств Одеської, Миколаївської, Львівської, Івано-Франківської областей, а також міст – Умань, Дніпро, Ужгород, Кропивницький. Найбільше учасників було з Одеської області.
На урочистому заході з нагоди нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу виноробної продукції «Одеський залив – 2020» побував перший заступник голови Одеської обласної ради Вадим Шкарівський:
«Мені дуже приємно, що Другий Всеукраїнський конкурс виноробної продукції відбувається саме в Одесі. Наш регіон багатий виноробством і є базою для українського виноробства, адже 70 відсотків всього виноматеріалу в Україні вироблено в Одеській області. Вдвічі приємно, що до цього конкурсу долучилися майже усі регіони нашої держави. Бажаю, щоб наступного року конкурс «Одеський залив» вийшов на міжнародний рівень, та довів, що виноробна продукція вітчизняного виробника достатньо високого рівня, а найголовніше – конкурентоспроможна», – висловився Вадим Шкарівський.