65032, пр-т. Шевченка, 4, м. Одеса, Україна

В Одесі пройшло засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України

29-10-2021
B5168CCF-D9DA-4B87-A233-1F727FDD3F72

Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Одеській області 29 та 30 жовтня.

На початку візиту він відкрив засідання Конгресу місцевих та регіональних влад в Одесі, на якому зібралися голови обласних рад та облдержадміністрацій, голови громад та мери міст з різних областей України. 

Відкриваючи захід, Президент зазначив, що Україна почала відновлювати свій науковий флот та вперше придбала науковий корабель — криголам James Clark Ross.

«Ми передаємо науковцям нашої антарктичної станції «Академік Вернадський» криголам James Clark Ross. Поки що в нього така назва. Але найголовніше, що він був придбаний державою. Це вперше, — розказав Володимир Зеленський. — Україна входить до престижних світових клубів космічних та антарктичних держав. А сьогодні Україна повертається чи починає повертатися у Світовий океан. Це великі можливості для вивчення його можливостей».

Потім перейшли до порядку денного.

«Разом обговорили такі питання: протидія поширенню коронавірусної хвороби (до речі, 95% учасників заходу — вакциновані), опалювальний сезон та тарифи, «Велике будівництво» у морській та річковій галузі, а також пропозиції щодо комплексного розвитку Одеського регіону», — розказав голова Одеської обласної ради Григорій Діденко.

Зупиняючись на першому питанні, Володимир Зеленський зазначив, що, за оцінками експертів, під час Другої світової Україна щодня втрачала по півтори тисячі людей. Зараз смертність від коронавірусу наближається до тих масштабів, тому він підкреслив необхідність підвищення рівня вакцинації. 

Під час обговорення комплексного розвитку Одеської області урбаніст Максим Головко представив програму «Нова Одеса», а директор департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Одеської облдержадміністрації Роман Григоришин у свою чергу розказав, що Одеса вже подала заявку на проведення всесвітньої виставки Expo-2030, яка є другим по популярності заходом у світі після Олімпійських ігор. За його словами, проведення виставки стане потужним поштовхом для збільшення інвестицій у регіон.

Володимир Зеленський зазначив, що бачить у Одеської області великі шанси на проведення Expo-2030. Голова держави також наголосив на необхідності відновлення Одеси.

Повернутися назад